Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Foto’s: Ian Maatsen lag net als de Denen in 1992 al op zijn strandstoel

Ian Maatsen mag alsnog mee met het Nederlands Elftal naar het EK 2024. Of hij daar blij mee is, is een tweede. Het zag er namelijk wel chill uit op dat jacht, met zijn vriendin Emely Tuinder.

Denemarken werd in 1992 Europees kampioen zonder zich gekwalificeerd te hebben. De spelers lagen al op hun strandstoel aan het zwembad toen ze te horen kregen dat Joegoslavië zich terugtrok wegens de oorlog. Zonder voorbereiding speelden de Denen het toernooi van hun leven.

Ian Maatsen vervangt Frenkie de Jong

Laten we hopen dat dit een voorbode is voor het toernooi van Ian Maatsen, die nog niet zo lang geleden de Champions League-finale speelde, maar net buiten de selectie voor het EK 2024 viel. Nu lag hij al vakantie te vieren op een jacht in de Griekse zee, met zijn vriendin Emely Tuinder naast zich. Totdat hij hoorde dat Frenkie de Jong definitief is afgehaakt bij Oranje met een enkelblessure.

Alsnog werd Ian Maatsen na de exit van Frenkie de Jong door Ronald Koeman opgeroepen voor de selectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024. En dat terwijl hij met zijn vriendin net zo lekker aan het relaxen was aan de kust van het Griekse eiland Mykonos.

Zijn vriendin Emely Tuinder

En puberaal als we altijd zullen blijven, willen we dan ook weten wie zijn vriendin is. Maak kennis met Emely Tuinder, die zich nu officieel tot de EK-spelersvrouwen van Oranje mag rekenen.

Denemarken in 1992

Zoals gezegd: laten we hopen dat Ian Maatsen dezelfde flow te pakken krijgt als Denemarken in 1992. De Denen werden, ten koste van onder meer het Nederlands Elftal met Marco van Basten én Dennis Bergkamp, Europees kampioen. Bekijk dat sprookje hieronder terug.

Check hier wat alle spelers van het Nederlands elftal verdienen, waarbij de grootverdiener 47 keer zoveel verdient als de ‘armste’ Oranje-speler tijdens het EK 2024. En nee, dat is niet Ian Maatsen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.