Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 17 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt oranje leeuw als nieuwe 18+ bouwset

Of het toeval is of niet, precies tijdens het EK 2024 onthult LEGO een nieuwe 18+ bouwset van een Oranje leeuw. Ware het niet dat het om Simba uit de The Lion King gaat.

Maar wij plakken op alles wat oranje is nu een EK 2024-label, zoals eer op deze Nike Air Force 1-sneakers met korting. En ja, als het een leeuw is, dan is de link helemaal logisch.

Simba uit The Lion King als 18+ bouwset

LEGO zet de laatste jaren vol in op volwassenen met de meest gecompliceerde en uitgebreide sets. Maar waarom deze oranje leeuw uit The Lion King een 18+ set is, is voor ons een raadsel.

(Afbeelding: LEGO)

Met slechts 1.445 onderdelen een een vrij grove en simpele opbouw lijkt ons dit nou niet de moeilijkste bouwset. Bovendien is The Lion King een kinderfilm. Hoe dan ook is Simba nu na te bouwen met LEGO-steentjes.

Oranje leeuw bouwen tijdens EK 2024

Simba is in ieder geval een leuke verrijking van je interieur tijdens het oranje getinte EK 2024. De leeuw is, eenmaal in elkaar gezet, 29 centimeter hoog en makkelijk neer te zetten.

oranje leeuw ek 2024, lego 18+ bouwset, simba 30 jaar lion king
(Afbeelding: LEGO)

Met de 18+ bouwset van Simba wordt het 30-jarige bestaan van de film The Lion King gevierd. De oranje leeuw is nu te koop voor 129,99 euro.

Ook nieuw: Simba als welp voor 19,99 euro

De set kan worden gecombineerd met andere LEGO Disney-bouwsets uit het assortiment of met de set Simba de Leeuwenkoning als welp (apart verkrijgbaar voor 19,99 euro) om het creatieve plezier te vergroten. Laatst genoemde set is een leuk EK 2024-cadeautje voor je kids of neefjes en nichtjes.

simba lego welp lion king ek 2024
(Afbeelding: LEGO)

Wij denken op de Manners-redactie wel verstand te hebben van voetbal, maar pretenderen het niet. Daarom houden we ons juist met alle randzaken bezig tijdens het EK 2024. Check onze overzichtspagina met de meest uiteenlopende verhalen rond het Nederlands Elftal deze zomer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.