Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Gladiator-serie met Game of Thrones-gek en Hopkins maakt indruk

Gladiator-fans, opgelet! Voor de nu al beruchte sequel van die film komt er een gladiatorenserie vuit: Those About To Die. Onder anderen Anthony Hopkins en Game of Thrones-gek Iwan Rheon sieren de cast.

De Duitse filmmaker Roland Emmerich weet na titels als Independence Day, Godzilla en The Day after Tomorrow wel hoe je een spectaculair verhaal op poten zet. Dat kunstje gaat hij op 18 juli herhalen met Those About To Die, een ambitieuze gladiatorenserie met niemand minder dan Anthony Hopkins in de hoofdrol. Gebaseerd op hetzelfde boek als het boek waarop de film Gladiator is gebaseerd.

Gladiator 2 achterna

De timing van Those About To Die is saillant: voor november staat Gladiator 2 op de planning, een vervolg op de originele film met Russell Crowe. Dit keer is alleskunner en superhunk Paul Mescal de nieuwe Crowe. Iets waar de originele acteur overigens dubbele gevoelens bij zegt te hebben.

Afijn, terug naar de nieuwe show van Emmerich, die naast de setting overigens niets met zowel Gladiator als Gladiator 2 te maken heeft. Those About To Die duikt in een kant van het oude Rome “die nog nooit eerder is verteld.” De vuile zaakjes van het vermaken van de massa, de menigte geven wat ze het liefst willen… ” bloed en sport.”

De serie is gebaseerd op het gelijknamige nonfictie-boek van Daniel P. Mannix, over het ware verhaal van de Romeinse gladiatoren. Een boek dat vaak gepitcht wordt als een ‘must-read voor Gladiator-fans’. Zo is het cirkeltje weer rond.

Those About To Die heeft een topcast

Over het plot van Those About To Die is nog maar weinig bekend, naast wat de officiële synopsis ons voorschotelt: “Een ensemble van personages uit alle hoeken van het Romeinse Rijk die botsen op het explosieve kruispunt van sport, politiek en dynastieën”.

Over personages gesproken; Emmerich heeft een mooi blik aan acteurs weten open te trekken. Naast Anthony Hopkins hebben we het dan onder andere over Iwan Rheon (de gestoorde Ramsay Bolton in Game of Thrones), Sara Martins, Tom Hughes (A Discovery of Witches) en Jojo Macari (Morbius) spelen rollen in de show, die overigens uit tien afleveringen bestaat.

Those About to die Gladiator Serie 33
(Afbeelding: Peacock)

Emmerich neemt zelf slechts voor de helft van de afleveringen de regie voor zijn rekening. Marco Kreuzpaintner tackelt de andere helft. Met Bodies en The Lazarus Project op zijn CV ook niet de minste naam.

Nostalgische trailer

De eerste volledige trailer voor de gladiatorenserie maakt in ieder geval alvast indruk. Haast nostalgisch, alsof we terug gaan naar de tijd van shows als Spartacus en Game of Thrones. Hopelijk weten Emmerich en co. ook maar enigszins in de buurt van die grote namen te komen.

Aan het budget gaat het in ieder geval niet liggen, dat is duidelijk. Alle tien de afleveringen van Those About To Die zijn vanaf 18 april in Amerika te streamen op Peacock, en belanden in Nederland op amazon Prime Video. Check in de tussentijd ook de absurde topcast van Gladiator 2.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.