Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Bizarre prijs bier en worst voor Oranje-fans na verhoging UEFA

Eerder lieten we je zien wat de bierprijs in de Duitse stadions van het EK 2024 is. Schappelijke prijzen, maar de UEFA wil klaarblijkelijk ook een graantje meepikken. De prijzen zijn met 66,67 procent gestegen in de Veltins Arena. Oranje-fans moesten in Hamburg 62,79% meer betalen. Ook de prijs van een braadworst is aanzienlijk gestegen.

Hier op de redactie zijn we fan van de Duitse voetbalcultuur. Tot en met de 3e Bundesliga zitten alle stadions vol met zingende mensen. Bij de meeste wedstrijden lopen supporters gewoon door elkaar. En dan is er nog de braadworst en het bier voor een schappelijke prijs. Maar op het EK 2024 is alles anders, dankzij de UEFA.

Bierprijs EK 2024 fors gestegen na verhoging UEFA

Voetbal draait tegenwoordig helaas vooral om geld. En even dachten we met deze aantrekkelijke bierprijzen en braadworstprijzen dat de Duitse organisatie van het EK 2024 een statement maakte door eens geen woekerprijzen te hanteren. Maar de UEFA is de baas.

Het Duitse Sport.de deelde een prijskaart van de Veltins-Arena in Gelsenkirchen, waar Engeland – Servië werd gespeeld. Normaal gesproken wordt hier een halve liter Veltins geschonken voor 4,20 euro. Tijdens het EK 2024 moet je het daar nu doen met een Bitburger voor 7 euro. Of nog erger: een Radler voor 7 euro. Of nóg erger: een cola voor 7 euro. En dan is er nog mineraalwater voor 5 euro, om het plaatje compleet te maken. Voor Oranje-fans was het niet anders.

Prijs van bier en braadworst voor Oranje-fans

Zelf waren we bij Polen – Nederland aanwezig in het Volksparkstadion in Hamburg. Oranje-fans betaalden hier 7 euro voor een halve liter Bitburger en 3 euro borg voor de beker. Normaal gesproken betaal je hier 4,30 euro voor een halve liter Köning Pilsener. Dit is een percentueel verschil van  62,79%, en dan hebben we het nog niet eens over de smaak van het bier.

Dan nog een broodje braadworst. Daarvoor betaalden Oranje-fans 6,50 euro, terwijl die normaal gesproken 3,50 euro kost in het Volksparkstadion. Een procentueel verschil van 85.71 % procent. Maar wat doet het er eigenlijk ook allemaal toe. Wout Weghorst deed alle extra euro’s in één klap vergeten door de winnende in te schieten. Proost op deze held!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.