Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederland omarmt Oranje en ergert zich kapot aan Stekelenburg

Het Nederlands Elftal heeft indruk gemaakt tijdens de voorbereiding op het EK 2024, zij het tegen Canada en IJsland. Onder anderen Memphis Depay is in topvorm, terwijl NOS-journalist Jeroen Stekelenburg zijn bodemniveau nadert. De reacties na het tenenkrommende interview over de haarband.

Het is sinds lange tijd weer eens genieten als je naar Oranje kijkt. Met een arsenaal aan verschillende wapens is het Nederlands Elftal een levensgevaarlijke ploeg, al moet het allemaal nog maar even gebeuren tijdens het EK. Het enige wat nog ontbreekt is de verslaggeving die dit team verdient. Stekelenburg doet ons met toenemende mate terugverlangen naar Bert Maalderink.

Heerlijk avondje Oranje richting EK 2024

Op de blessure van Teun Koopmeiners na was de oefenwedstrijd tegen IJsland een uitzwaaiwedstrijd uit het boekje. Het Nederlands Elftal barstte van de gretigheid, creativiteit en snelheid. Oké, het is IJsland, maar er werd meer gecreëerd dan we de laatste jaren gewend zijn van Oranje.

Bovendien groeit de vorm van Memphis Depay per speelminuut en een goede spits maakt het plaatje toch wel compleet. Helaas was op social media zijn haarband de laatste dagen onderwerp van gesprek. En net nu de storm was gaan liggen, zelfs onder flauwe influencers, kwam NOS-journalist Jeroen Stekelenburg er nog even overheen met een tenenkrommend interview na de wedstrijd.

Stekelenburg, Depay en de haarband

Memphis Depay schoof na de oefenwedstrijd tegen IJsland aan tafel bij Jeroen Stekelenburg. Geen kindertelevisie zoals de Oranjezomer, geen flauwe vragen over eten en kleding, gewoon voetbalinhoudelijk beschouwen. Althans, dat zou je mogen verwachten van de NOS. Maar op een of andere manier voelde Stekelenburg het als journalistieke plicht om toch weer die haarband erbij te halen.

Het interview met de huidige topscorer van het Nederlands Elftal begon best normaal, met een vraag over voetbal en Frenkie de Jong. Maar vanaf minuut 4.20 in dit interview bevestigde Stekelenburg nog maar eens zijn stigma als ‘hijgerige bloedzuiger’. “Koeman wilde het niet zeggen, hè hè, maar waar dient die zweetband voor? Helpt het tegen zweet? Waarom draag je die eigenlijk?”

Memphis Depay onderstreepte op zijn beurt dat hij goed in zijn vel zit. “Who cares? Maar het is inderdaad een zweetband, die helpt tegen zweet. En het staat me mooi, dat vind mijn vriendin ook. Het is een nieuwe look.” Normaal gesproken houden we niet zo van een X (voormalig Twitter)-compilatie, maar die is nu wel op zijn plaats.

En zo kunnen we nog lang doorgaan. De algehele consensus moge duidelijk zijn: Jeroen Stekelenburg, wat ons overigens echt een prima figuur lijkt buiten de camera’s om, is niet de prettigste persoon als Oranje-volger. Voor alle duidelijkheid: dit is geen statement tegen de NOS. De voor- en nabeschouwingen met Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn top.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.