Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zigzag-shirt Inter wordt ‘lelijkste ooit’ en ‘bad trip’ genoemd

Waar FC Barcelona vorig jaar met een traditie brak door de strepen op het thuisshirt te vervagen door blokjes, zijn de strepen op het nieuwe shirt van Inter vervangen door een zigzag-patroon.

Je moet als kledingsponsor aparte dingen verzinnen om ieder jaar maar weer het thuisshirt van een voetbalclub te verkopen. Subtiele wijzigingen worden jaarlijks doorgevoerd, zoals bij Ajax afgelopen seizoen de zwarte accenten op de boord en mouwen. Maar wat Nike met het shirt van Internazionale heeft gedaan, heeft de woede van veel fans op de hals gehaald. Eerlijk gezegd vinden wij het juist wel cool voor één seizoen.

Het nieuwe shirt van Inter breekt met een traditie

Waar aartsrivaal AC Milan traditioneel in een rood-zwart gestreept shirt speelt, kennen we Inter van de blauw-zwarte strepen. Alleen in het fascistische tijdperk in Italië speelde de club in een ander shirt. De naam Internazionale werd verboden en gewijzigd in Ambrosiana. Inter moest verplicht in witte shirts met een rood kruis spelen. In 1945 mocht de naam Internazionale (afgekort Inter) weer gebruikt worden en deden I Nerazzurri (De Blauw-Zwarten) hun bijnaam weer eer aan.

Het blauwe-zwarte blijft, maar de strepen zijn door Nike vervangen door een zigzag-patroon. Pirelli is gelukkig nog altijd de hoofdsponsor, iets anders is inmiddels ondenkbaar op het tenue van Inter. De club kondigde het thuisshirt aan met de volgende woorden: ‘Our city. Our dream. Our future. Made to break barriers‘.

Reacties op het zigzag-shirt van Internazionale

Als je een thuisshirt van een voetbalclub te veel tweakt, krijg je boze fans. De reacties op het nieuwe zigzag-shirt van Inter zijn dan ook overwegend negatief. “Dit is het lelijkste shirt ooit”, zeggen veel fans. Uiteraard zijn er ook positieve reacties. Een greep uit de reacties op Twitter.

Het zigzag-shirt van Inter is te koop voor 89,99 euro.

❌❌❌ Check ook: Ajax onthult nieuw uitshirt 20/21 en de reacties zijn wisselend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zigzag-shirt Inter wordt ‘lelijkste ooit’ en ‘bad trip’ genoemd
Sluiten