Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Black Badge van Hakim Ziyech

Hakim Ziyech heeft een auto aangeschaft die helemaal past bij de wijk waarnaar zijn nieuwe voetbalclub Chelsea ooit is vernoemd. Check de nieuwe Rolls-Royce Cullinan Black Badge van de Marokkaanse voetbalster.

Dat Hakim Ziyech een liefhebber van auto’s is, werd eerder dit jaar al duidelijk toen hij zichzelf deze Audi RS6-R van ruim drie ton cadeau deed. Bij dezelfde Nederlandse dealer, VDM Cars, schafte hij deze Rolls-Royce Cullinan Black Badge aan.

De Rolls-Royce Cullinan Black Badge van Hakim Ziyech

Als Ajax-speler tel je niet mee zonder dikke auto, als Chelsea-speler niet zonder een compleet wagenpark. Maar als je Hakim Ziyech een beetje kent, weet je dat hij niets doet om erbij te horen. De frèle middenvelder houdt gewoon van comfort en daaraan heeft hij in zijn nieuwe bak geen gebrek.

De wagen waarin Hakim Ziyech straks naar zijn trainingen rijdt, is een SUV met een geschatte waarde van 562.000 dollar. De Chelsea-speler heeft er echter behoorlijk wat opties aan toegevoegd, zoals peperdure 24 inch Vossen-velgen. Dit exemplaar is ‘full options’ geleverd.

V12-motor met 600 pk

Dan het kijkje onder de motorkap. Daar ligt een 6,75 liter V12-motor met een vermogen van 600 pk. Als Hakim Ziyech een beetje zijn best doet, trekt hij in 4,9 seconden op naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid van deze Rolls-Royce Cullinan Black Badge is begrensd op 280 kilometer per uur.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge, hakim ziyech
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorCars)
Rolls-Royce Cullinan Black Badge, hakim ziyech
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorCars)
Rolls-Royce Cullinan Black Badge, hakim ziyech
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorCars)
Rolls-Royce Cullinan Black Badge, hakim ziyech
(Afbeelding: Rolls-RoyceMotorCars)

De nieuwe auto van Hakim Ziyech weegt 2.753 kilogram. Voor dit model heef de Britse autobouwer de vering en remmen geüpgraded en dat is ook wel nodig als je in een dergelijke kolos plotseling moet remmen voor een Londens stoplicht. De nieuwe ‘Intuitive Throttle’-technologie zorgt ervoor dat de auto agressiever schakelt en met de toegevoegde ‘LOW-knop’ kan de bestuurder het geluid uit de uitlaat extra laag laten klinken. Lees en bekijk hier meer over ‘The King of the Night’, zoals Rolls-Royce Motor Cars de Cullinan Black Badge noemt.

🚘 Check ook: Dit is de nieuwe Aston Martin van Max Verstappen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.