Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Netflix lanceert in september 6 brute Scandinavische misdaadseries

Onlangs deelden we een lijst met alle films en series die in september naar Netflix komen. Sindsdien is de streamingdienst echter nog met een update gekomen, waaruit blijkt dat je vanaf 1 september maar liefst zes toffe Scandinavische misdaadseries kunt gaan streamen.

Netflix en Scandinavische misdaadseries

Vooral in Zweden en Denemarken weten ze wel raad met een goed misdaadverhaal. Check alleen al het aanbod in je lokale boekenwinkel: vrijwel elke populaire thriller is geschreven door een Scandinavische acteur. Ook op serievlak weten ze te imponeren, denk bijvoorbeeld aan The Bridge en Bordertown.

Op 1 september komt Netflix met nog eens vijf brute misdaadseries uit Zweden en Denemarken om heerlijk te gaan bingen. We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief trailers en IMDb-score.

Norskov (Denemarken)

Het industriële havenstadje Norskov moet vechten voor zijn toekomst. De Deense plaats kampt namelijk met een groeiend drugsprobleem onder jongeren. Detective Tom Noack keert na twintig jaar weer terug naar zijn geboortestadje. Zijn doel? Het drugscircuit tackelen. Al snel komt hij er echter achter dat het probleem persoonlijker is dan hij had verwacht.

IMDb: 7.1

The Truth Will Out (Zweden)

Peter Wendel kan eindelijk weer aan het werk als politiedetective na een lang ziekteverlof. Zijn eerste opdracht is meteen heftig. Een onbekende heeft de politie namelijk getipt dat de meest beruchte seriemoordenaar van Zweden eigenlijk onschuldig is. Klein probleem: diegene zit al lang achter de tralies. Wendel zal de case moeten heropenen, met alle gevolgen van dien. Want, zoals het een degelijke Scandinavische detectiveserie betaamt, is niks zoals het lijkt.

IMDb: 7.4

Deliver Us (Denemarken)

Een groepje bewoners van een klein stadje worden geterroriseerd door een lokale psychopaat genaamd Mike. De knop gaat uiteindelijk om bij Peter, de vader van een jongen die door hem is aangereden. Hij besluit wraak te gaan nemen. Al snel komt hij in aanraking met John, wiens zoon Kasper een ongezonde vriendschap met de psychopaat heeft, en Bibi, wiens echtgenote door Mike wordt gechanteerd. Samen besluiten ze het heft in eigen handen te nemen.

IMDb: 6.8

The Lawyer (Zweden)

Frank Nordling timmert aan de weg als jonge en veelbelovende advocaat. Wanneer hij ontdekt dat zijn adoptieouders eigenlijk zijn vermoord, wordt het zwart voor zijn ogen. Hij komt er namelijk achter dat een van de grootste klanten van het advocatenkantoor waar hij werkt bij de moord betrokken was. Hij besluit de organisatie van die klant te infiltreren en de ultieme wraak te behalen. Geschreven door het genie achter The Bridge en Marcella!

IMDb: 7.0

Rebecka Martinsson

Rebecka woont in Stockholm, maar keert terug naar het plaatsje waar ze opgroeide nadat een jeugdvriendin onverwacht overlijdt. Daar komt ze er al snel achter dat haar vriendin is vermoord. Met een rechercheur en haar collega zet ze haar tanden in de zaak. Ze zal het niet laten rusten tot ze de moordenaar te pakken heeft. Een moordenaar die tevens elk moment opnieuw toe kan gaan slaan. Wanneer een traumatische zaak uit haar verleden roet in het eten gooit lijkt de situatie bijna uitzichtloos. Met de nadruk op bijna.

IMDb: 7.1

Moscow Noir (Zweden)

Het communisme is in Rusland vervangen door een chaotische tijd vol criminaliteit en machtsspelletjes. Tom Blixen, een Zweedse investeringsbankier, werkt in Moskou. Hij spreekt een aardig woordje Russisch, maar zijn carrière staat op de tocht na een aantal missers. Wanneer de vrouw van een vriend hem contacteert komt een interessante investeringskans op zijn pad, een Russisch bedrijf genaamd Neftnik. Nadat hij rond gaat vragen en op onderzoek uitgaat ontdekt hij echter een duistere criminele wereld waar vieze spelletjes worden gespeeld. Een spelletje waar hij ook niet meer aan kan ontsnappen.

IMDb: 6.8

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.