Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 27 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen

Herinner je deze peperdure Ferrari nog? Welnu, die heeft nieuw gezelschap. Dit is de nieuwe Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen.

Met 17 jaar en 3 dagen reed Max Verstappen al voordat hij zijn rijbewijs had in de Formule 1. In september 2015 haalde hij zijn rijbewijs, maar nu begint zijn wagenpark zich pas echt goed te vullen. Zijn nieuwste aanwinst is een gloednieuwe nieuwe Aston Martin DB11 AMR.

De Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen

Met trots kondigde Aston Martin Monaco de nieuwe auto aan. Het is namelijk geen koop, maar een gift. Red Bull en het Britse automerk hebben nou eenmaal goede sponsorrelaties. “Vandaag hebben we deze prachtige Aston Martin DB11 AMR’s mogen voor de Red Bull-coureurs Max Verstappen en Alex Albon. Als verrassing kwam Max ons bezoeken voor een chat.” Swipe door de foto’s in de onderstaande post.

De auto heeft een geschatte waarde van 300.000 euro. De Aston Martin DB11 AMR beschikt over een 5.2-liter Twin-Turbo V12 V 12-motor met een vermogen van 630 pk. In 3,7 seconden trekt Max Verstappen in deze designparel op tot de 100 kilometer per uur, waarna hij door kan gassen tot een topsnelheid van 335 kilometer per uur.

aston martin db11 amr, max verstappen, foto
(Afbeelding: AstonMartin)
Aston Martin DB11 AMR, max verstappen, interieur, stoelen
(Afbeelding: AstonMartin)

Bekijk op de website van de Britse autobouwer meer foto’s en specificaties van de brute AMR die Max Verstappen mag rijden.

Het vermogen van Max Verstappen

De Aston Martin DB11 AMR is een sponsorgift die alleen voor de elite in de sportwereld is weggelegd. De 22-jarige Nederlandse Formule 1-coureur kan er overigens met gemak nog een paar bijkopen, mocht hij de behoefte hebben. Hij behoort met een geschat vermogen van 65 miljoen euro nu al tot de top 3 rijkste sporters van Nederland.

? Check ook: DB5 ‘Goldfinger’ opnieuw in productie, mét James Bond-gadgets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Aston Martin DB11 AMR van Max Verstappen
Sluiten