Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Roger Federer lanceert zijn eerste sneakers in de stijl die je verwacht

Roger Federer heeft eindelijk sneakers die zijn naam dragen. Samen met het Zwitserse sneakerlabel On heeft hij een uiterst stijlvol paar stappers ontwikkeld, uiteraard met tennisschoenen als inspiratie.

Het model heet The Roger Centre Court 0-Series en in eerste instantie wordt de oplage beperkt tot 1.000 stuks, die tussen 6 en 8 juli te koop zijn. Voor die datum is gekozen omdat hij op 6 juli 2003 zijn eerste Wimbledon-titel won. Scrol naar beneden voor de verkoopinformatie.

Roger Federer-sneakers van On

In november 2019 werd Roger Federer investeerder van het Zwitserse sneakerlabel On en sindsdien wordt er gehint naar eigen sneakers van de tennislegende. The Roger Centre Court 0-Series kun je zien als de lifestyle-variant van klassieke tennisschoenen, maar dan met extra comfort in de zool.

roger federer, on, sneakers
(Afbeelding: On)

De sneakers zijn van wit veganistisch leer, hebben gouden accenten, een klein Zwitsers vlaggetje en dragen subtiel zijn naam. Precies de serene stijl die je verwacht van ‘s werelds beste en meest bescheiden tennisser ooit. “Ik wilde strakheid. Ik ben opgegroeid in de jaren 90, de tijd van grote logo’s. Wij verborgen die juist altijd, om het merk geheim te houden.”

CloudTec-zool

Je kent ze wel, de op klassieke tennisschoenen gebaseerde sneakers als Adidas Stan Smith of Reebok Club C 85. Stijlvolle schoenen, maar niet bepaald stappers waarmee je de hele dag door de stad wil wandelen. Het grote verschil met het model van On en die andere klassiekers is ze zool. “De CloudTec-zool van On is wat deze schoenen zo comfortabel maakt. Comfort was voor mij een belangrijke voorwaarde.”

roger federer, on, sneakers
(Afbeelding: On)

De in het ontwerp verborgen binnenzool bestaat uit meerdere lagen, biedt extra demping en vormt zich naar je voet. De buitenzool heeft een visgraatpatroon. “Mijn doel was om met deze sneaker de stijl, lichtheid, beweeglijkheid en comfort van tennisschoenen in het dagelijkse leven te implementeren”, zegt Roger Federer.

The Roger Centre Court 0-Series

De Roger Federer-sneakers zijn tussen 6 en 8 juli op de website van On te koop voor 240 euro. Wees er snel bij, want in eerste instantie worden er slechts 1.000 paren verkocht. In een later stadium wordt de oplage vergroot en komen er nieuwe kleuren en patronen.

(Afbeelding: On)
(Afbeelding: On)
roger federer, sneakers, on
(Afbeelding: On)

Check ook: Patagonia’s tweedehands kledinglijn Worn Wear nu ook in Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.