Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Patagonia’s tweedehands kledinglijn Worn Wear nu ook in Nederland

Outdoormerk Patagonia stopt veel geld in projecten om de aarde te beschermen. Dat is bekend. Maar wist je ook dat het merk van bergbeklimmer, surfer en avonturier Yvon Chouinard een tweedehands kledinglijn heeft? Maak kennis met Worn Wear, sinds kort ook in Nederland beschikbaar via de Europese webshop.

Normaal gesproken draait het bij bedrijven om het verkopen van zoveel mogelijk nieuwe spullen. Met de lijn Worn Wear zet Patagonia dat denken op de kop. ‘If it’s broke, fix it!’ en ‘Better than new’ zijn slogans die op de website te lezen zijn.

Worn Wear, better than new

Twee jaar geleden werd er een bètawebsite van Worn Wear opgericht als test en dat sloeg direct aan. Nu is er dan eindelijk een winkel die aansluit bij de recycle-gedachte van Patagonia: de Worn Wear online store. Dit is de Europese store van de tweedehands kledinglijn, dus je kunt vanuit Nederland bestellen.

Bij de online store kun je tweedehands kleding kopen, maar ook je kleding laten repareren. Daarnaast kun je kleding online inruilen. Op de website van de online store kun je ook jouw verhalen en avonturen delen die je in met een item van Patagonia hebt beleefd.

Tweedehands classics met een extra logo

Voor alle duidelijkheid: alle tweedehandskleding kleding is van Patagonia en we moeten zeggen dat er behoorlijk wat coole classics te vinden zijn in de online store. Op de kleding zit een extra logo van Worn Ware.

Aanvankelijk werd het concept alleen in de Verenigde Staten uitgerold, maar inmiddels doet Europa ook volop mee. Het Europese hoofdkantoor zit overigens in Amsterdam gevestigd.

Patagonia boycot Facebook

Yvon Chouinard kondigde deze week aan dat Patagonia stopt met adverteren op Facebook. Het doel daarvan is om strengere beleidsvoering te eisen tegen racistische en haatdragende content op social media. Sterk! Lees hier meer.

Check ook: 7 webshops waar mannen écht stijlvolle kleding kunnen shoppen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.