Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Aldi komt met stijlvolle en oerdegelijke elektrische fiets

Het is weer eens zo ver: Aldi kondigt in de folder een elektrische fiets aan. De stijlvolle e-bike is vanaf zaterdag 11 juli te koop voor een stuntprijs en we verzekeren je dat je daar snel bij moet zijn.

Lidl stuntte dit jaar al meerdere malen met een elektrische fiets. Op een e-bike van de Aldi was het al bijna weer een jaar wachten. Maar het wachten wordt beloond. Scrol naar beneden voor de verkoopinformatie.

Gespot in de Aldi-folder: stijlvolle e-bike

Het gaat om een 28 inch trekking e-bike met achterwielmotor en een maximale actieradius van 120 kilometer. Waar het het design van een elektrische fiets uit het betaalbare segment normaal gesproken te wensen overlaat, is het ontwerp van deze tweewieler bij de Aldi stijlvol en oerdegelijk.

elektrische fiets, e-bike, aldi, folder, betaalbar
(Afbeelding: Aldi)

De accu zit niet op de bagagedrager, maar op het frame en dat maakt de e-bike als geheel een stuk sportiever. In de Aldi-folder staat het model omschreven als unisex, maar dit is natuurlijk gewoon een herenmodel. Of er ook een model zonder stang in het midden beschikbaar komt, staat niet aangegeven.

Specificaties van de e-bike

De 36V/250W motor zit verwerkt in het achterwiel van de elektrische fiets en biedt in verschillende standen trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur. De 36 V/12.8Ah lithium-ion-accu met Panasonic-merkcellen zit op het frame verwerkt en is afneembaar. Afhankelijk van de omstandigheden is de accu goed voor een maximale actieradius van 120 kilometer. Dat is behoorlijk wat.

elektrische fiets, e-bike, aldi, folder, betaalbaar
(Afbeelding: Aldi)

Verder beschikt deze e-bike van de Aldi over 24 Shimano Altus-versnellingen, een stabiele en verende voorvork van Suntour, hydraulische schijfremmen van Shimano en een comfortabel trekkingzadel. Het display is minimalistisch vormgegeven en daardoor makkelijk te bedienen. Meer informatie over de elektrische fiets lees je in de folder of op de website.

Vanaf 11 juli te koop bij Aldi

Zoals in de folder te lezen is, staat de elektrische fiets vanaf zaterdag 11 juli te koop. Nou kun je het proberen bij de lokale vestiging in jouw dorp of stad, maar online is de kans groter om de e-bike te scoren. De fiets kost 999 euro en hier kun je een herinnering instellen.

Check ook: Phatfour is een brute elektrisch aangedreven fiets uit Nederland: in gesprek met de makers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.