Tessa Ham
Tessa Ham Human Interest 8 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

5 habit tracker-apps die je helpen nieuwe gewoontes aan te leren

De goede voornemens voor het nieuwe jaar ben je allang weer vergeten. Gelukkig is dit net zo’n perfect moment om je focus te resetten en jezelf nieuwe productieve gewoontes aan te leren. De waarheid is namelijk dat er nooit een beter moment zal zijn om een nieuwe gewoonte te beginnen dan nu, op dit moment. Maar maak je geen zorgen: je hoeft dit niet alleen te doen. Deze habit tracker-apps kunnen je op weg helpen.

Hieronder tippen we vijf verschillende habit tracker-apps die je helpen om je doelen te behalen.

productive app nieuwe gewoontes aanleren
Bron: Productive

1. Productive

De kracht van de app Productive zit ‘m in de gebruiksvriendelijkheid. Het is een app met een mooi design die ontzettend makkelijk te gebruiken is. De app geeft suggesties voor nieuwe aan te leren gewoonten, van sporten tot het verminderen van stress en van het leren van een nieuwe taal tot het focussen op je droom.

De app werkt met de Don’t break the chain-methode en helpt je herinneren aan je gewoontes te werken. Met de gratis versie kun je aan vijf doelen tegelijkertijd werken. Wil je echt je hele leven veranderen? De betaalde versie kost je 32 euro per jaar.

Habitica app game die je productiever maakt
Bron: Habitica

2. Habitica

De app Habitica is een habit tracker die je weer op een hele andere manier helpt je doelen te bereiken en nieuwe gewoontes aan te leren. Als je bij Habitica taken en doelen voltooit, gaat je karakter vooruit. Als je de doelen niet nakomt, loopt je karakter schade op. Net als in veel andere games kies je een klasse, voltooi je missies, verzamel je buit en goud, verzamel je huisdieren en geef je je uitrusting upgrades. En hoewel het meer om productiviteit gaat dan om een spelletje te spellen, is het toch een leuke manier om nieuwe gewoonten aan te leren.

Je kunt Habitica gratis spelen via de website of via de app. Er is ook een bepaalde versie van de app.

Streaks app habit tracker
Streaks

3. Streaks

De app Streaks heeft een kleurrijke en minimale interface, en is daardoor ook makkelijk te gebruiken. Met één druk op een pictogram kun je jouw gewoonte afvinken. Ook kun je Siri-snelkoppelingen instellen om aan te geven ‘dat je jouw dorst hebt gestild’ als je bijvoorbeeld meer water wil drinken. Ook synchroniseert Streaks met je Health app op je telefoon. Helaas is er geen gratis versie, maar met een eenmalige betaling van 5,49 euro is het een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de betaalde versie van Productive.

Helaas is deze app alleen te gebruiken voor iOS-gebruikers.

HabitShare app gewoontes tracken
Bron: HabitShare

4. HabitShare

Eerlijk is eerlijk: nieuwe gewoontes zijn makkelijker aan te leren als er een real-life persoon is aan wie je verantwoording af moet leggen. De app HabitShare is gebaseerd op dit principe. Je kunt bij deze habit tracker namelijk verbinden met je vrienden om samen nieuwe gewoonten te tracken en elkaar te motiveren. Hoewel het dus deels een social mediaplatform is, kun je heel makkelijk je privacy-instellingen aanpassen. Je kunt dus kiezen wat je met wie wil delen.

Nukshuk app nieuwe gewoontes aanleren
Bron: Nukshuk

5. Nukshuk

Ook deze app is helaas alleen te downloaden op een iPhone. In principe werkt Nukshuk hetzelfde als de app Productive. Ook dit is een habit tracker met het doel streaks op te bouwen met je nieuwe gewoontes. Het grote verschil is dat je in deze app ook notities, inspirerende quotes en geleerde lessen kunt opslaan. Bovendien kan je met anderen een connectie maken, zodat je samen naar je doelen toe kunt werken en verantwoording moet afleggen als je je niet aan je nieuwe gewoontes houdt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.