Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes dropt superieure elektrische fiets ‘Formula E Team eBike’

De Mercedes-Benz EQ Formula E Team eBike is wederom een elektrische fiets van een automerk. Niet de eerste dit jaar en zeker ook niet de minste.

De tweewieler is geïnspireerd op het Formula E Team van Mercedes-Benz, het elektrische equivalent van de Formule 1. Je betaalt er aardig wat voor, maar krijgt er echt heel veel voor terug. Naast dit model is er ook een luxe versie: de Silver Arrows eBike. Scrol daarvoor helemaal naar beneden.

Mercedes-Benz EQ Formula E Team eBike

Als het in één land ‘niet aan het materiaal mag liggen’, dan is het Duitsland wel. En dan heb je ook nog zoiets als ‘Deutsche Gründlichkeit’. Dit komt volledig terug in deze elektrische fiets. Zo beschikt de EQ Formula E Team eBike van Mercedes-Benz over een Gates Belt Drive. Dat is een carbon kettingsysteem zonder olie, dat geen onderhoud nodig heeft tot 30.000 kilometer.

Mercedes-Benz EQ Formula E Team eBike, ketting
(Afbeelding: n+ Bikes)

Het design en de antraciete kleur van de elektrische fiets stralen pure degelijkheid uit. Bij het ontwerp staat balans centraal. Doordat de elektromotor en accu in het midden van het aluminium frame zitten, is de gewichtsverdeling 50/50. Het totaalgewicht van Formula E Team eBike is 17 kilogram. Lichtgewichtje, dus.

Specificaties van de elektrische fiets

De elektromotor is een 36v/250w Mid Drive With Torque Sensing System. De accu is een 36v/7ah Panasonic Cells 252wh en is uitneembaar. Deze zit verstopt in de stang onder je zadel. Mocht je niet altijd zin hebben om de accu eruit te halen, dan kun je de elektrische fiets van Mercedes-Benz ook opladen met de accu er nog in. Hij is volledig opgeladen in 3,5 uren.

Mercedes-Benz EQ Formula E Team eBike, accu
(Afbeelding: n+ Bikes)

De actieradius van de Formula E Team eBike is 60 tot 100 kilometer. De topsnelheid is 32 kilometer per uur, maar in veel landen, waaronder ook Nederland, is de elektrische fiets begrensd op 25 kilometer per uur. De trapondersteuning is een intelligente. Een door Mercedes-Benz ontwikkelde technologie detecteert het koppel of het opgenomen vermogen van de rijder en stemt dit naadloos af op elektrische ondersteuning. Je koopt de Mercedes-Benz voor 2.663,95 euro. Leasen kan voor 222 euro per maand.

Mercedes-Benz EQ Formula E Team eBike, auto
(Afbeelding: n+ Bikes)

Mercedes-Benz heeft de elektrische fiets gemaakt in samenwerking met n+ Bikes. Meer specificaties vind je hier.

Silver Arrows eBike

Dan nog de luxe editie van de elektrische fiets. De Mercedes-Benz Silver Arrows eBike heeft een zilverkleurige lak en is in alles net iets beter en luxer. Zo heb je een grotere actieradius dankzij twee accu’s (36v/7ah Samsung Cells). Deze tweewieler koop je voor 3.745,95 euro. Leasen kan voor 312,16 euro per maand.

Silver Arrows eBike
(Afbeelding: n+ Bikes)

🚲 Check hier de e-bike van Aston Martin!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.