Pim Jansen
Pim Jansen Nieuws 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

BN’ers en celebs reageren op Trump-chaos: ‘Irak, kom Amerika redden!’

Het zal je niet zijn ontgaan dat het Capitool in Washington gisteravond is bestormd door Trump-demonstranten. Naast alle reagerende wereldleiders, uiten ook internationale beroemdheden en BN’ers massaal hun emoties. Een overzicht.

Het was een soort Black Mirror in real-life gisteravond. Of House of Cards XXL. Surrealistische en angstaanjagende live beelden die urenlang live werden uitgezonden door Amerikaanse media. Een opruiende president op social media. Schoten en wapens in het Capitool, geëvacueerde politici. Een demonstrant die op de stoel van Nancy Pelosi door haar spulletjes zat te rommelen. Een viking op de stoel van de voorzitter. “Dit soort dingen gebeuren als verkiezingen gestolen worden”, reageerde Trump.

BN’ers en celebs gaan los op Twitter

De bestorming van het Capitool in Washington leverde veel grappige tweets op, maar het is nog veel te vroeg om hier lollig over te doen. Interessanter en ernstiger zijn de reacties van beroemdheden, al is er natuurlijk wel ruimte voor een knipoog. We zetten ze op een rij: van 50 Cent tot Sander Schimmelpenninck en van Cardi B tot Tim Hofman. Ja, een bont gezelschap.

Veel celebs wijzen richting Mark Zuckerberg en eigenaren van andere social media. “Trump moet definitief verbannen worden van Twitter, net als andere extremisten”, aldus Sacha Baron Cohen. Anderen schamen zich vooral voor hun land. En Tim Hofman ziet een rol weggelegd voor Irak om de Amerikaanse democratie te redden.

James Corden

Selena Gomez

Tim Hofman

Chris Evans

Sacha Baron Cohen

Khloe Kardashian

Stevie Wonder

Ivanka Trump

Cardi B

50 Cent

Barack Obama

Sander Schimmelpenninck

Özcan Akyol

Na de bestorming van het Capitool in Washington is vice-president Mike Pence officieel gebroken met Donald Trump. Er wordt zelfs gesproken over afzetting van de president. Lees hier meer.

Dit bericht wordt geüpdatet met meer internationale celebs en BN’ers.

🎬 Check ook: 7 Black Mirror-afleveringen die door de realiteit zijn ingehaald

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.