Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

10 films die het Capitool vernietigen (en waar je ze streamt)

De meest krankzinnige film van 2021 is al bekend: de live beelden van de bestorming van het Capitool. Dit gebeurde echt, wat de makers van de onderstaande films waarschijnlijk nooit gedacht zouden hebben. Je vindt ze terug op Netflix en andere streamingdiensten.

Even een korte samenvatting van 6 januari. De twee beslissende senaatszetels in Georgia gingen naar de Democraten, president Donald Trump riep zijn aanhang op om verhaal te halen bij het Capitool in Washington, demonstranten bestormden het gebouw massaal. Jake Angeli, beter bekend als de QAnon-sjamaan, was de meest prominente bestormer.

Capitool-films op Netflix en andere diensten

Het was een script met bijbehorende cast dat door filmmakers in Hollywood nooit verzonnen zou worden. Toch kwamen ze aantal keren dicht in de buurt en daarbij ging het er nog een stukje gewelddadiger aan toe dan op de zwarte dag 6 januari. Ter inspiratie: 10 films waarin het Capitool in Washington wordt aangevallen. Aliens, robots, ze doen allemaal mee.

1. Mars Attacks!

Te zien op: Amazon Prime

Geen Trump-demonstranten, maar aliens. Zoek de verschillen.

2. Olympus has Fallen

Te zien op: Netflix

Bij een terroristische aanval op het Witte Huis wordt de president gevangengenomen en raakt zijn zoon vermist. Secret Service-agent Mike Banning gaat van binnenuit helpen om het Witte Huis te heroveren en de president te bevrijden voor de terroristen die Amerika in as kunnen leggen. Naar deze film werd veel gerefereerd na de bestorming van het Capitool door de Trump-demonstranten.

3. The Day After Tomorrow

Te zien op: Amazon Prime

The Day After Tomorrow behoort niet tot de beste films van deze eeuw, maar is op zich wel spannend. Hier is het niet de mens, maar het klimaat dat het Capitool in Washington vernietigt.

4. Independence Day

Te zien op: AmazonPrime

Een kolossaal buitenaards ruimteschip nadert de aarde en laat kleinere schotelvormige schepen los. Elk van deze kleinere schepen heeft een diameter van 15 mijl. De schepen vestigen zich boven de belangrijkste steden ter wereld, waaronder Washington D.C. Hier blijven ze stationair hangen. Paniek in het Witte Huis en Capitool. Maar gelukkig staat Kapitein Steven Hiller (Will Smith) op.

5. X-Men: Days of Future Past

Te zien op: Disney+

Deze Marvel-film uit 2014 speelt zich af in 2023. Nog niet zo gek ingeschat van de makers. Hier zijn het mutanten waarvoor gevreesd wordt in het Capitool. Ook in de films X-Men en en X-Men: First Class komt het Amerikaans Congres onder vuur te liggen.

Zo is er nog een enorme reeks films waarin de makers met special effects het Capitool en Witte Huis laten vernietigen. Check hieronder de trailers en bekijk waar je ze kunt streamen.

6. White House Down

Te zien op: Netflix

7. Transformers: Dark Of The Moon

Te zien op: Netflix

8. Superman II

Te zien op: Amazon Prime

Jawel, in een van de Superman-films met de iconische Christopher Reeve ligt ook het Capitool in Washington onder vuur.

9. Jonah Hex

Te zien op: Netflix US (VPN nodig, dus)

10. 2012

Te zien op: Netflix

🎬 Check hier de meest veelbelovende films van 2021!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.