Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 28 okt 2020

Wie Netflix combineert met een goede VPN vergroot zijn wereld

Je zal de term inmiddels wel vaker hebben gehoord, maar lang niet iedereen kent de voordelen van een goede VPN. Wat kun je ermee en wanneer heb je een goede te pakken?

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het behelst eenvoudige software die is gemaakt om je onlineprivacy te beschermen en hackers het leven zuur te maken. Maar je kunt er ook geoblocking mee omzeilen en toegang krijgen tot iedere streamingsdienst ter wereld.

Nu we steeds minder lineair naar de televisie kijken, worden streamingsdiensten natuurlijk steeds belangrijker. Die trend is inmiddels al enige jaren gaande en verklaart de populariteit van onder meer Netflix. Maar wie in Nederland Net​flix heeft, krijgt toegang tot een andere (beperktere) bibliotheek dan bijvoorbeeld een Amerikaan. Simpel gezegd, een inwoner uit de VS heeft veel meer films en series tot zijn beschikking.

Meer keuze

Bovenstaande geldt alleen niet voor diegenen die een VPN gebruiken. Niet alleen is je onlineprivacy gewaarborgd, ook weet men niet dat je in Nederland verblijft. Websites en diensten, zoals Net​flix, gebruiken je IP om je locatie te bepalen. Maar als je een VPN gebruikt, ziet een website waartoe je toegang hebt alleen het IP-adres van je VPN, het IP-adres van de VS.

Omdat je echte IP dus niet meer te zien is, weet de site dankzij je VPN niet dat je in Nederland zit. Dit is goed nieuws voor als je torrents wilt down- of uploaden of geografische blokkades en censuur wil omzeilen. Het betekent dat je toegang hebt tot elke serie, film of game in de wereld, en dat je met volledige vrijheid kunt browsen vanuit Nederland of zelfs wanneer je in het buitenland bent.

Welke VPN kies je?

Het kiezen van de juiste VPN is niet eenvoudig. Online is de nodige informatie te vinden en er is een onderzoek gedaan naar de beste VPN verbinding. Daaruit blijkt dat NordVPN overall de beste is. Afhankelijk van wat je met je VPN mee wil doen en hoeveel je wil uitgeven, wordt de ranglijst verder gecompleteerd door Surfshark, Cyber Ghost, Cyber Internet Access en Express VPN. Wie zich even oriënteert kan tot een weloverwogen besluit komen en daarmee zijn online wereld beveiligen en vergroten.

In samenwerking met VPNDiensten

Reageer op artikel:
Wie Netflix combineert met een goede VPN vergroot zijn wereld
Sluiten