Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO werkt aan Game of Thrones-prequel over bijzondere ridder

Dat Game of Thrones een belangrijke show was en is voor HBO, is een understatement. Een aanzienlijk deel van de abonnees zegde zijn of haar abonnement op na de finale van de fantasy-serie. Gelukkig is HBO niet gek, en zijn er meerdere spin-offs in ontwikkeling.

De eerste is House of The Dragon. Terwijl George R.R. Martin nog druk aan het schrijven is – “Mensen kennen het echte einde van Game of Thrones nog niet” – is het bedrijf al voorzichtig de prequel-serie aan het promoten. Eind vorig jaar werden we verrast met een eerste teaser. De serie speelt zich 300 jaar voor de eerste seizoenen van Game of Thrones af en komt naar verwachting begin 2022 uit.

Three Tales of Dunk and Egg

Daar blijft het echter niet bij. De gereputeerde Hollywood-publicatie Variety meldt namelijk dat er nog een prequel-serie in ontwikkeling is. HBO werkt aan een adaptatie van het boek Three Tales of Dunk and Egg, van George R.R. Martin. Dat is een verzameling aan semi-korte fantasy-verhalen, novelles.

De verhalen volgen de avonturen van ‘hagenridder’ Ser Duncan the Tall, een rider zonder meester, en zijn schildknaap Egg. Ser Duncan the Tall wordt uiteindelijk een legendarisch lid van de Kingsguard, en Egg heeft een grote toekomst als King Aegon V Targaryen of Westeros voor zich. Maar zover zijn beide personages nog niet in George R.R. Martin’s boek.

De verhalen spelen zich negentig jaar voor A Song of Ice and Fire af. De Game of Thrones-schrijver heeft tot op heden drie novelle’s over het avontuurlijke duo uitgebracht. “The Hedge Knight” in 1998, “The Sworn Sword” in 2003 en “The Mystery Knight” in 2010. De drie verhalen werden in 2015 gebundeld.

Tales duncan Egg
De bundel (Bron: Dabel Brothers Productions / Variety)

Gaat Game of Thrones The Mandalorian achterna?

Als de ontwikkeling naar wens verloopt dan kunnen we dus op een avonturenserie over Ser Duncan the Tall en Egg rekenen. Op het moment van schrijven is er volgens Variety nog geen scriptschrijver die zijn of haar naam aan de show heeft verbonden, maar daar gaat snel verandering in komen. Voor HBO heeft het project namelijk een hoge prioriteit.

Wellicht hebben de opperbazen van het netwerk nog eens goed naar The Mandalorian gekeken. Kortere avonturen op kleinere schaal in plaats van politiek drama, daar heeft het grote publiek duidelijk wel oren naar, en Netflix-killer HBO Max gaat binnenkort internationaal. Hopelijk krijgen we snel meer te horen over de prequel.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.