Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones spin-off House of The Dragon heeft een teaser

De naderende Game of Thrones spin-off House of The Dragon heeft een teaser. De eerste concept-art is gedeeld door WarnerMedia-CEO Jason Kilar.

Terwijl George R.R. Martin nog druk aan het schrijven is – “Mensen kennen het echte einde van Game of Thrones nog niet” – begint langzaam maar zeker de marketingmotor rond de spin-off te draaien. Nog geen bewegende beelden, wel de eerste visuele weergave van nieuwe draken en de aankondiging van de productie.

Game of Thrones spin-off House of The Dragon

De nieuwe serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van Game of Thrones-geestesvader George R.R. Martin. Op 29 oktober 2019 werd bekendgemaakt dat een eerste seizoen van House of the Dragon, over het huis Targaryen, is besteld door HBO. Begin 2021 gaat de spin-off in productie.

House of The Dragon speelt zich ruwweg 300 jaar voor de eerste acht seizoenen van Game of Thrones af. De serie krijgt vermoedelijk een eerste seizoen met 10 afleveringen en staat gepland om in 2022 op streamingdienst HBO in première te gaan.

Targaryen en draken

De Game of Thrones spin-off gaat over het Huis Targaryen. De voorouders van Daenerys Targaryen, dus. Vermoedelijk staat ‘Dance of the Dragons’ centraal, een burgeroorlog tijdens een periode dat Targaryen de Zeven Koninkrijken regeerde. Hieronder zie je hoe de draken er ongeveer gaan uitzien.

concept art, game of thrones, spin-off, draak, house of the dragon, serie
(Afbeelding: WarnerMedia)
concept art, game of thrones, spin-off, draak, house of the dragon, serie, teaser
(Afbeelding: WarnerMedia)

Over het exacte plot van House of the Dragon is nog niet alles bekend. Ook wat betreft de cast van de Game of Thrones spin-off blijft het nog even gissen. Volgens Deadline en Entertainment Weekly speelt Paddy Considine in ieder geval de rol van koning Viserys Targaryen. Ook zouden er al acteurs gecast worden voor de personages prinses Rhaenyra Targaryen, koningin Alicent Hightower, Aegon II Targaryen en prins Prins Daemon Targaryen.

🎬 Check ook: The Mandalorian geeft andere Star Wars-series zichtbare boost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Game of Thrones spin-off House of The Dragon heeft een teaser
Sluiten