Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Briljante YouTuber maakt Bernie Sanders-meme speelbaar in vechtgame

Een YouTuber heeft de meme van Bernie Sanders tijdens de inauguratie van Joe Biden naar een hoger niveau getild. De democraat is namelijk dankzij een knappe mod speelbaar in vechtspel Soulcalibur 6. De resulterende video is even indrukwekkend als komisch.

Je moet afgelopen week onder een steen geleefd hebben om niet achtervolgd te zijn door Bernie Sanders. De democraat greep weer naast de winst tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen, maar was wel aanwezig tijdens de inauguratie van Joe Biden.

Berne Sanders viral

Een nu al iconisch beeld ging viral op het internet: Sanders onderuitgezakt op een klapstoeltje, dik ingepakt en met wanten aan. Twitter zou Twitter niet zijn als men niet direct aan het Photoshoppen zou slaan. De resultaten waren hilarisch. De memes vlogen het internet over.

In dit artikel zetten we eerder deze week al onze favorieten op een rijtje. Van Bernie Sanders in Game of Thrones tot Star Wars. Voor sommige creatieve uitspattingen is echter wat meer tijd nodig dan voor een simpele Photoshop. Dat geldt ook voor de stunt van YouTuber User619.

Speelbaar in Soulcalibur 6

Hij of zij is net op tijd, voor de meme alweer oud nieuws is, met een briljante video gekomen: Bernie Sanders als speelbaar personage in vechtspel Soulcalibur 6. De YouTuber heeft binnen enkele dagen de democraat in de game gemod, met de onderstaande video als resultaat.

De mod vervangt het officiële personage Azwel. Een zelfgemaakt 3D-model van Bernie Sanders, nog steeds op zijn klapstoeltje, kan door spelers gebruikt worden om tegenstanders te verpletteren. Inclusief mondkapje en dikke wanten. Uiteraard. De beste man beweegt niet zo dynamisch als de reguliere speelbare personages,  maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat is er misschien juist des te komischer om.

Tijd voor de volgende stap

Tip voor User619: gooi er ook nog even Donald Trump, Joe Biden en Hillary Clinton in. Dan kunnen we de Amerikaanse verkiezingen nog eens dunnetjes over doen, vanuit het comfort van onze eigen woonkamers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.