Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

15 Bernie Sanders-memes die de ‘sleepy’ inauguratie samenvatten

Meer mensen dan ooit keken gisteren naar de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse Joe Biden. En die was, godzijdank, eindelijk weer eens slaapverwekkend. Geen bestorming, wel ‘sleepy’ Bernie Sanders.

Je kunt van Donald Trump zeggen wat je wil, maar bijnamen verzinnen kon hij wel. Zo had hij het voortdurend over ‘rocketman’ als hij sprak over Kim Jong-un. En Joe Biden noemde hij vanwege zijn leeftijd ‘sleepy Joe’. Die naam deed de nieuwe president direct eer aan tijdens zijn inauguratie.

De inauguratie van Joe Biden

Er werd gevreesd voor rellen en gevaren van binnenuit, maar er was geen vuiltje aan de lucht op de frisse en zonnige dag waarop Joe Biden zijn eerste speech als president gaf. Op social media werden al verwijzingen gemaakt naar Fidel Castro, want hij ging maar door. Bekijk zijn toespraak hieronder.

Ben je nog wakker? Knap gedaan. Bill Clinton en George W. Bush kwamen de toespraak nog net knikkebollend door, Barack Obama dagdroomde over vervlogen tijden en Kamal Harris over haar tijd die nog komen gaat. Maar het beeld dat de inauguratie het best duidde, was die van de 79-jarige Bernie Sanders.

Hilarische Bernie Sanders-memes

Bernie Sanders is een democraat die zich zowel in 2016 als 2020 kandidaat stelde tijdens Democratische voorverkiezingen. Waar Joe Biden in de gematigde vleugel van de democraten bivakkeert, behoort Sanders tot het linkse kamp. Maar nu even geen politiek. Twitter speelde geniaal op dat voortreffelijke beeld tijdens de inauguratie. Er zat een man in een stoel die vermoeidheid, frustratie, neerslachtigheid en onderkoeling leek uit te stralen. Een overzicht van de memes.

Bernie Sanders is in tegenstelling tot Joe Biden en Donald Trump geen multimiljonair, al hoeft hij ook niet op een houtje te bijten. Lees hier hoe hij net aan miljonair werd.

Check ook: 5 redenen om juist nu Trump: An American Dream op Netflix te kijken

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.