Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Godzilla vs. Kong belooft het Hollywood-gevecht van de eeuw

We hebben in het Westen niet de rijke kaiju-geschiedenis van Japan. Oftewel, gigantische monsters die de dienst uitmaken op het witte doek en de televisie. De lijst aan Godzilla-films die daar zijn uitgekomen is praktisch eindeloos. Toch, op zijn tijd, mogen wij ook meegenieten. Maak kennis met Godzilla vs. Kong.

Ja, de enorme gorilla, die opneemt tegen het enorme dinosaurusachtige monster. Wat wil je innerlijke kind nog meer?

Godzilla vs. Kong

Na bijna een jaar uitstel wegens de pandemie komt Godzilla vs. Kong dan eindelijk bijna uit. Na Godzilla, Kong: Skull Island en Godzilla: King of Monsters is het de vierde film in Legendary Entertainment’s Monsterverse. Het Marvel Cinematic Universe, maar dan met reusachtige monsters. Prachtig.

De eerste volledige trailer maakt meteen duidelijk dat dit het type film is dat je echt in de bioscoop wilt zien. Bombastisch groots. De release van Godzilla vs. Kong staat op de planning voor 26 maart, dus het is maar de vraag of we de film ook echt op het witte doek te zien gaan krijgen. Gelukkig staat er als back-up ook een gelijktijde HBO Max-lancering op de planning.

Grote namen

De regie is in handen van Adam Wingard (The Guest). Het script is geschreven door Terry Rossio, die eerder puik werk afleverde voor de Pirates of the Caribbean-franchise. Godzilla vs. Kong gaat verder waar King of Monsters ophield. Inclusief het inlossen van de belofte die gedaan werd in de post-credits-scène van die film: Mecha-Godzilla! Pure waanzin, maar wel schitterende waanzin.

Qua cast zit het ook wel goed: onder andere Millie Bobby Brown (Stranger Things), Alexander Skarsgård (The Stand), Rebecca Hall (Christine), Brian Tyree Henry (Atlanta), Shun Oguri (Gintamai), Eiza González (Baby Driver), Jessica Henwick (Iron Fist), Julian Dennison (Deadpool 2) en Demián Bichir (The Hateful Eight) spelen rollen.

Er is een plot!

Je komt natuurlijk voor twee reusachtige monsters die met elkaar knokken. Je zou bijna vergeten dat ook dit soort films een (flinterdun) plot hebben: Titanen en mensen leven samen op aarde. Een mysterieuze en geheime factie wil dat de titanen oorlog met elkaar gaan voeren. Een strijd die het einde van de mensheid zou kunnen betekenen. Helaas dreigt seismische activiteit op Skull Island ervoor te gaan zorgen dat Godzilla en Kong tegenover elkaar komen te staan…

Kijktip en trailer

Op naar 26 maart! Tip: check in de tussentijd het Japanse Shin Godzilla, een spectaculaire film die laat zien hoe Godzilla zonder het plasticy Hollywood-sausje uitpakt.

King vs Godzilla vs Kong trailerKong trailer
Poster (Bron: Legendary Entertainment)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.