Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Paramount+: Netflix-killer met 30.000 films en afleveringen komt er aan

Netflix moet dit jaar de zoveelste concurrent naast zich gaan dulden. Maak kennis met Paramount+, de zoveelste streamingdienst die het op de grote N heeft gemunt, met een aanbod waar je U tegen zegt.

Netflix had jarenlang alle ruimte en amper concurrentie. Daar is de afgelopen jaren in rap tempo verandering in gekomen. Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video: niet alleen in Amerika maar ook in Europa moet de streamingdienst een hoop concurrenten naast zich dulden.

Paramount+

Daar komt nu nog een ‘Netflix-killer’ bij: Paramount+. De filmstudio gaat op 4 maart de bestaande Amerikaanse dienst CBS All Access omdopen tot Paramount+, en voegt ook nog eens een enorme berg aan content aan het huidige aanbod toe.

Paramount heeft met MTV, Nickelodeon en Comedy Central decennia aan televisieprogramma’s, films en series tot haar beschikking. Zo werden we onlangs ook al verrast door het aanbod van Discovery+. Jaren 24/7 reality uitzenden zorgt voor een voorsprong op dat vlak dat Netflix niet zomaar in gaat lopen.

30.000

Maar goed, terug naar Paramount+. De streamingdienst heeft in totaal ruim 30.000 televisieafleveringen en films in het arsenaal. Dat is wat anders dan Netflix, dat zelf nog steeds bezig is met haastig een eigen bibliotheek aan Originals opbouwen. Plus: wat cartoons betreft is het bedrijf in één klap de koning, van SpongeBob Squarepants tot Avatar: The Last Airbender.

Voeg daar een flinke dosis nieuwsprogramma’s en sport aan toe en je hebt een recept waarmee Paramount+ zich goed kan onderscheiden in het huidige streaming-landschap. Het slechte nieuws? Dit gaat dus voor nog meer versplintering en fragmentatie zorgen. Nog meer films en series die Netflix niet meer aan kan bieden, nog meer abonnementen om voor te betalen…

Qua filmfranchises moet je dan onder andere denken aan:

  • Cloverfield
  • Friday the 13th
  • Mission: Impossible
  • Paranormal Activity
  • Star Trek
  • Sonic the Hedgehog
  • Teenage Mutant Ninja Turtles
  • Transformers
  • Top Gun

En Nederland dan?

Gelukkig/helaas blijft Nederland nog even buiten schot. Voorlopig wordt Paramount+ enkel in de Verenigde Staten gelanceerd. Een lancering in Australië staat voor deze zomer op de planning. Een internationale uitrol, ook in Europa, is echter onvermijdelijk. Over een eventuele release in Nederland is nog niks bekend.

The VergeCBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.