Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Must-have voor The Mandalorian-fans doopt Din Djarin om tot samoerai

Bandai komt met een The Mandalorian-figurine voor volwassen fans waar George Lucas trots op zal zijn. Maak kennis met de samoerai-versie van Din Djarin.

George Lucas had tijdens het creëren van Star Wars twee duidelijke inspiratiebronnen: klassieke westerns en samoeraifilms. Praktisch elk lightsaber-duel in de films zit vol verwijzen naar en odes aan het werk van Akira Kurosawa. Zijn legendarische Seven Samurai was een favoriet van Lucas en vormde de basis voor de science-fiction-films.

Samoerafilms en Star Wars

Dat klinkt misschien vreemd, gezien het genre, maar leg de lightsaber-duels naast de zwaardgevechten van Kurosawa en je ziet het meteen. Ook Jon Favreau en Dave Filoni dompelden zich onder in de brute wereld van oude samoeraifilms en gebruikten die inspiratiebron voor één van de beste afleveringen van The Mandalorian seizoen 2. Sterker nog, Mando zelf is gebaseerd op de kalme en koelbloedige samoerai uit Akira Kurosawa’s Yojimbo.

Één aflevering van The Mandalorian was een complete ode aan die werken. Dan hebben we het over aflevering vijf, waarin Ahsoka Tano het opneemt tegen de magistrate. Hun gevecht komt qua stijl regelrecht uit Japanse samoeraifilms. Aan de andere kant van de poort neemt Din Djarin het op tegen haar hulpje, een typische western-standoff. Een duidelijke ode aan de twee inspiratiebronnen van George Lucas.

The Mandalorian-figurine

Speelgoedfabrikant Bandai schroeft samoeraifilms als inspiratie-factor nog verder op, met het onderstaande hebbeding als resultaat. Het bedrijf komt namelijk met een nieuwe collectible voor volwassenen in de geliefde Star Wars Meisho Movie Realization-serie.

Lang verhaal kort: de fabrikant giet iconische Star Wars-personages in een samoerai-jasje. Ronin, om precies te zijn, samoerai die geen meester dienen en dus op eigen houtje rondtrekken. Na Jango Fett, Boba Fett, Darth Vader en Darth Maul trekt ook Din Djarin uit The Mandalorian naar het oude Japan.

Meisho The Mandalorian Star Wars
Meisho The Mandalorian Star Wars (Bron: Bandai)

Sparen maar!

Het resultaat is een schitterende figurine, vormgegeven door Takayuki Takeya. Het geheel is ongeveer 17 centimeter hoog en gaat zo’n 100 dollar kosten. Aan wapens geen gebrek: naast een pistool en een geweer kun je ook de typerende katana uit zijn schede halen. De uitrusting van Mando is expres roestig en smerig gemaakt, zodat het lijkt alsof het Star Wars-personage al jaren rondtrekt.

Deze figurine schreeuwt natuurlijk “Hebben!” Helaas komt de Meisho-versie van Din Djarin pas in mei uit, en is er op het moment van schrijven nog niks bekend over een release in Nederland. In de tussentijd blijven we maar verlekkerd staren naar de onderstaande productfoto’s. Ach, het glas is half vol: zo heb je nog wat extra tijd om te sparen!

Bron: Bandai

ScreenRantPremium Bandai

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.