Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Haarstylist lekt per ongeluk officiële en geheime naam The Matrix 4

Na The Matrix Reloaded en Revolution leek The Matrix 4 een wel erg ongeïnspireerde titel. Zeker voor een franchise wiens ijzersterke stijl en vormgeving nog altijd een grote impact heeft op games, Hollywood en mode.

Gelukkig lijkt het er nu sterk op dat het slechts een werktitel was. De daadwerkelijke naam van de film is namelijk naar verluidt gelekt: The Matrix Resurrections. Ah, perfect. Het past precies in het rijtje van Reloaded en Revolutions. Plus: Neo en Trinity waren toch echt dood aan het einde van Revolutions. Er zal dus inderdaad een ressurection voor nodig zijn om ze terug te brengen.

The Matrix 4: Resurrections?

Iets wat in wat voor vorm dan ook gaat gebeuren in The Matrix 4. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss spelen namelijk een rol in de film. De manier waarop de vermeende naam van de film gelekt is, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Die is namelijk gelekt door een haarstylist. In een sindsdien verwijderde post op Instagram is een jas te zien die crewleden waarschijnlijk cadeau hebben gekegren. De jas was voorzien van de iconische digitale regen van de franchise, en naast de jas lag een brief met de tekst “… tijdens deze bijzondere tijden in het maken van Matrix Resurrections.” Ook leken delen van die eerdergenoemde regen het woord ‘resurrections‘ te vormen.

HBO Max én de bioscoop

Waarschijnlijk gaan we er zeer binnenkort achter komen of de stylist echt zo’n pijnlijke fout heeft gemaakt. The Matrix 4 komt namelijk al op 22 december uit, dus ergens in de komende maanden kunnen we al de eerste teaser of posters verwachten. Mét de uiteindelijke officiële naam.

Overigens komt de film tegelijkertijd op HBO Max en in de bioscopen uit. Hopelijk kunnen we tegen die tijd weer gewoon naar de bioscoop. Gelukkig komt HBO Max ook naar Europa, dus wie weet zitten we tegen die tjd massaal HBO-producties te streamen.

Nieuwe gezichten

Overigens zijn Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss niet de enige bekende gezichten die terugkeren. Ook Jada Pinkett-Smith, Lambert Wilson en Daniel Bernhardt gaan hun rollen na bijna twintig jaar terugbrengen. Ook wat nieuwe gezichten is er genoeg om naar uit te kijken: Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick en Priyanka Chopra behoren ook tot de cast.

Verder is er, naast nu dus de gelekte titel, opvallend weinig over het project bekend. Ook wel eens verfrissend! Op naar 22 december. Voor fans van The Matrix komt er overigens deze week een documentaire uit die je niet mag missen:

A Glitch in the Matrix trailer: leven we allemaal in een simulatie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.