Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 10 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De 10 best bekeken Zondag met Lubach-items van 2020

2020 was voor velen geen jaar om heel positief op terug te kijken. De lichtpuntjes waren schaars. Gelukkig verkeerde Arjen Lubach in topvorm. Zowel in het voorjaar, als in het najaar werden we getrakteerd op een ijzersterk seizoen van zijn satirische nieuwsshow: Zondag met Lubach. Deze tien items waren het absolute hoogtepunt.

Cijfertechnisch was het een geweldig jaar voor Zondag met Lubach. Iedere zondagavond stond het programma hoog in de kijkcijferlijst. In het afgelopen jaar wist Arjen Lubach zijn eigen kijkcijferrecord meerdere malen te verbreken. Maar niet alleen op televisie was de satirische nieuwsshow ongekend populair. Ook op YouTube werden de items veelvuldig bekeken.

Het beste van Zondag met Lubach

Op basis van die cijfers hebben we een top tien gemaakt. Hiervoor hebben we alle Zondag met Lubach-items die in 2020 zijn verschenen op een rij gezet, en vervolgens gekeken naar welke het meest weergaven hebben. Hieruit rolde een lijst met de tien hoogtepunten van het afgelopen jaar.

De nummer één is alles behalve een verrassing. Natuurlijk is deze plek voor de fabeltjesfuik. Dit is het item waarin Arjen Lubach zich bepaald niet populair maakte bij complotdenkers zoals Lange Frans. Het item ging viral en was lange tijd trending op Twitter. Arjen Lubach haalde hiermee zelfs bijna het woord van het jaar binnen. Uiteindelijk werd fabletjesfuik tweede achter anderhalvemetersamenleving.

Arjen Lubach scoort met RUMAG en corona

Ook zijn we niet verbaasd dat het RUMAG-item het podium gehaald heeft. Begin dit jaar viel iedereen over het bedrijf heen toen Arjen Lubach liet zien hoe ze te werk gaan. Eind 2020 onthulde de baas van RUMAG hoeveel geld ze dat gekost heeft, en werd nog maar weer eens duidelijk hoeveel impact een Zondag met Lubach-item kan hebben.

Verder zien we vooral een hoop corona-items in de top tien. Van het testbeleid tot de maatregelen en het afstand houden. Gelukkig is er ook ruimte voor verrassingen. Zo hebben de items over begrijpend lezen en de minderjarigen met messen de top tien gehaald. Toch waren dat niet de grootste verrassingen. Deze vinden we namelijk op de tweede plek.

Zondag met Lubach scoort ook in België

Begin maart was er in Zondag met Lubach een item over België. Arjen Lubach kwam toen met een bijzonder idee om dat land bij Nederland te halen. Dit item sloeg aan in Nederland, maar ook onze Zuiderburen pikten het op. Dit leverde een hoop extra weergaves en een tweede plek in de top tien op.

De 10 best bekeken Zondag met Lubach-items van het afgelopen jaar

1. De online fabeltjesfuik

1.971.000 weergaven

2. België

1.845.000 weergaven

3. RUMAG & Rode Kruis

1.642.000 weergaven

4. Coronavirus

1.579.000 weergaven

5. Minderjarigen met messen

1.452.000 weergaven

6. Coronatesten

1.451.000 weergaven

7. Afstand houden

1.183.000 weergaven

8. Hypothetische Marokkaan

1.122.000 weergaven

9. Begrijpend lezen

1.079.000 weergaven

10. Maatregelen coronavirus

1.056.000 weergaven

Arjen Lubach pakt ook prijzen

Niet alleen qua kijkcijfers en weergaven op YouTube had Arjen Lubach een topjaar. Hij wist namelijk ook nog een aantal nominaties en prijzen binnen te slepen. Voor de titel Taalstaatmeester van 2020 werd hij nog afgetroefd door Mark Rutte, maar hij kreeg van Trouw wel een andere mooie eretitel. Daarnaast maakt Arjen Lubach ook nog zijn debuut op Netflix. Kortom, een uitstekend jaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.