Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Voetbal 11 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Ajax – PSV: de eerste topper van het seizoen samengevat in 16 tweets

Het heeft even geduurd, maar daar was hij dan eindelijk: de eerste Eredivisie topper sinds maart 2020. In de Johan Cruijff ArenA stonden Ajax en PSV tegenover elkaar. De nummers één en twee maakten onderling uit wie er na dit weekend bovenaan zou staan in de eredivisie. Dat was Ajax, maar de grote winnaar was het publiek in de woonkamer. De twee belangrijkste kandidaten voor de titel maakten er een spektakel van, en Twitter genoot mee.

Ajax en PSV gaven de voetballiefhebbers precies waar ze al zo naar lang gehunkerd hebben. Een enerverende wedstrijd op hoog niveau met een aantal prachtige goals. De eerste daarvan viel al na twee minuten. Het afronden van Eran Zahavi was prima, maar Donyell Malen kreeg terecht de meeste credits. De manier waarop hij zijn collega alleen voor Onana zette, was van grote schoonheid.

Ajax en PSV vermaken het publiek

Het plan dat Roger Schmidt op zijn tekentafel had gecreëerde, werkte uitstekend en leverde ook al snel de 0-2 op. De Eindhovenaren gebruikten hun twee belangrijkste wapens, namelijk de omschakeling en de uitzonderlijke kwaliteiten van Malen. Terwijl Klaassen en Antony elkaar stonden uit te schelden na gezamenlijke balverlies op het middenveld, viel Zahavi opnieuw Malen in de armen.

De vroege achterstand was een tik voor Ajax, maar je kon het ook zoals Cruijff bekijken. Elk nadeel heb z’n voordeel. Als je na iets meer dan twintig minuten al 0-2 achterstaat, heb je nog alle tijd om het recht te trekken. En dat deed Ajax. Quincy Promes scoorde nog voor de rust de aansluitingstreffer. In de tweede helft bewees invaller en recordaankoop Sébastian Haller direct zijn waarde. De boomlange Fransman beschermde de bal en stelde zo Antony in staat om de gelijkmaker te produceren.

Twitter reageert op Eredivisie topper

In het restant van de wedstrijd had Ajax de beste kansen om alsnog als winnaar van het veld te stappen, maar ontsnapte ook nog een keer toen PSV er snel uit kwam. Zo was 2-2 al met al een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. Zo bleek ook op Twitter. Voetballiefhebbers hebben lang moeten wachten op de eerste Eredivisie topper van het seizoen, maar kregen uiteindelijk waar ze zo naar gehunkerd hadden.

PSV kwam met goede moed naar de Johan Cruijff ArenA:

ESPN heeft een nieuwe drone gekocht:

Zelf fans van Ajax genoten van Donyell Malen:

Precies zoals PSV gepland had:

Oeps…

Wat een heerlijke actie:

PSV’er Max had een lastige middag tegen Ajax:

Een grap over Promes kon natuurlijk niet uitblijven:

Of Ajax – PSV het spannend was?

Een terecht compliment voor de arbitrage:

Topaankoop Haller direct belangrijk voor Ajax:

Hoe je deze enerverende wedstrijd als Ajax-fan kunt samenvatten zo? zo:

Of zo:

Topaankoop Haller heeft zich in ieder geval vermaakt:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.