Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Eerste reacties WandaVision: scoort Marvel homerun op Disney+?

Op 15 januari is het dan eindelijk zo ver: dan gaat WandaVision van start op Disney+ met de eerste twee afleveringen. Het begin van een nieuw tijdperk. Marvel-series op Disney+ gaan een belangrijke rol spelen in de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Maar hoe pakt het eerste wapenfeit uit?

De shows zijn niet ondergeschikt aan de bioscoopfilms van Marvel Studios, zoals wel het geval was bij de Marvel-series op Netflix. De kans dat Daredevil op zou duiken in de films was nihil. Nu Disney zelf de series produceert is het juist andersom: belangrijke personages uit de films krijgen juist hun eigen series.

WandaVision trapt Phase 4 af op Disney+

Sterker nog, de aankomende Disney+-series introduceren belangrijke nieuwe personages die later een grote rol in de films gaan spelen.

Oftewel, een hoop om naar uit te kijken voor fans. De grote vraag is echter: is WandaVision een beetje te pruimen? De eerste trailers lieten al zien dat Marvel het in ieder geval niet op safe speelt. We zagen een soort sitcom die door de decennia heen gaat, inclusief alle stijlveranderingen.

Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) proberen een normaal burgerlijk leven te leiden, maar ontdekken al snel dat er iets mis is. Het verhaal, dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw begint, wordt al snel op zijn kop gezet. Over vier dagen gaat dus Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe van start met WandaVision.

Eerste reacties van critici

Begint Marvel het nieuwe tijdperk met een homerun? Critici hebben de kans gekregen om alvast de eerste drie afleveringen te kijken. De eerste reacties zijn al op Twitter verschenen, en die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Briljant risico

Het lijkt er sterk op dat Disney en Marvel met WandaVision goud in handen hebben. Juist nu het aantal Marvel-titels per jaar flink wordt opgevoerd wordt het des te belangrijker om niet meer van hetzelfde uit te brengen. Dan worden zelfs diehard fans Marvel-moe. Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft dat ook door, en nam met het bizarre concept van WandaVision een risico dat als we de eerste reacties moeten geloven briljant heeft uitgepakt. Is het al 15 januari?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.