Dit zijn de 22 beste Eredivisie spelers in FIFA 21

We moeten nog even geduld hebben, maar de nieuwe FIFA komt eraan. Om gamers alvast een beetje enthousiast te maken, draait de marketingmachine van EA overuren. Niet alleen door nieuwe trailers de wereld in te slingeren, maar vooral door bekend te maken wie de beste spelers in de game zijn. Zo werd onlangs bekend gemaakt wie de 22 beste eredivisie spelers in FIFA 21 zijn.

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat Ajax hofleveranciers is. Met negen spelers domineert de landskampioen deze FIFA 21 lijst. Zelfs de gehele top vijf bestaat uit Ajacieden. Pas op plek zes zien we een eredivisie speler die niet uitkomt voor de recordkampioen. Daar staat namelijk Steven Berghuis van Feyenoord.

Arjen Robben in FIFA 21

Voor de eerste PSV’er moeten we naar plek negen scrollen. Denzel Dumfries mag zich de beste speler in Eindhovense dienst noemen. De eerste speler op de lijst die een krabbel heeft gezet onder een contract bij AZ vinden we op plek tien. Doelman Marco Bizot scoort slechts één punt hoger dan Calvin Stengs en is dus volgens FIFA 21 de beste speler in Alkmaar.

Naast Ajax, Feyenoord, PSV en AZ vinden we nog één andere club in deze top 22 lijst. Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn: Arjen Robben. De absolute vedette van FC Groningen staat met een FIFA 21 rating van 80 op de achtste plaats. Het is dus zeker de moeite waard om een keer een potje met de club uit het Noorden te spelen.

Top 10 Eredivisie spelers in FIFA 21

 1. André Onana (Ajax) – rating: 84
 2. Nicolas Tagliafico (Ajax) – rating: 84
 3. Dusan Tadic (Ajax) – rating: 83
 4. Quincy Promes (Ajax) – rating: 82
 5. Daley Blind (Ajax) – rating: 82
 6. Steven Berghuis (Feyenoord) – rating: 81
 7. David Neres (Ajax) – rating: 80
 8. Arjen Robben (FC Groningen) – rating: 80
 9. Denzel Dumfries (PSV) – rating: 79
 10. Marco Bizot (AZ) – rating: 79
 11. Donyell Malen (PSV) – rating: 78
 12. Calvin Stengs (AZ) – rating: 78
 13. Teun Koopmeiners (AZ) – rating: 78
 14. Lisandro Martinez (Ajax) – rating: 78
 15. Jonas Svensson (AZ) – rating: 78
 16. Antony (Ajax) – rating: 78
 17. Fredrik Midtsjö (AZ) – rating: 78
 18. Ridgeciano Haps (Feyenoord) – rating: 77
 19. Noussair Mazraoui (Ajax) – rating: 77
 20. Marcos Senesi (Feyenoord) – rating: 77
 21. Mohamed Ihattaren (PSV) – rating: 77
 22. Oussama Idrissi (AZ) – rating: 77

Ajax moet vrezen

Het is alleen nog sterk de vraag of deze lijst zo gaat blijven. Ajax mag nu dan nog de gehele top vijf in handen hebben, maar dan kan snel veranderen. De twee beste spelers van de Eredivisie (André Onana en Nicolas Tagliafico) azen namelijk op een vertrek. Gelukkig hoeven Ajax-fans niet te vrezen. Zelfs als dit gebeurt, is Ajax nog steeds de beste Eredivisieclub in FIFA 21.

FIFA 21 ligt vanaf 8 oktober in de winkel, maar je kunt de game al twee dagen eerder spelen? Hoe? Door deze versie te bestellen.

Lees ook: Sorry fans! Deze veelgevraagd feature zit ook dit jaar niet in FIFA

Reageer op artikel:
Dit zijn de 22 beste Eredivisie spelers in FIFA 21
Sluiten