Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 28 dec 2020

Lubach sluit 2020 af met prijs, een breuk en nederlaag tegen Mark Rutte

Het einde van het jaar nadert en dat betekent een prijzenregen. Wie of wat waren het meest succesvol in 2020? Een vraag die nu in alle vormen en maten gesteld wordt. Bijvoorbeeld welk programma het meest gestreamd werd op NPO Start. Het antwoord op die vraag is Zondag met Lubach. Leuk voor Arjen Lubach, maar hij moest een andere prestigieuze prijs aan Mark Rutte laten en liep een breuk op.

Laten we positief beginnen. Zondag met Lubach is uitgeroepen tot het meest gestreamd op NPO Start. De streamingdienst van de publieke omroep werd massaal gebruikt om programma’s en series te streamen. Dit jaar hangt daar voor het eerst ook een prijs aan. De primeur is dus voor Zondag met Lubach. De satirische nieuwsshow van Arjen Lubach won in de categorie: actualiteitenprogramma.

Arjen Lubach legt het af tegen Mark Rutte

Andere winnaars waren Flikken: Maastricht (meest gestreamde dramaserie), First Dates (meest gestreamde amusementprogramma), Verdoofd (meest gestreamde documentaire) en Brugklas (meest gestreamde jeugdprogramma). Precieze cijfers worden door NPO Start niet gegeven, maar het gaat om miljoenen Nederlanders.

Zo won Arjen Lubach een prijs, maar hij liep er ook eentje mis. De Zondag met Lubach-host was ook in de race om de Taalstaatmeester van 2020 te worden. Deze titel wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het afgelopen jaar het meeste indruk heeft gemaak met zijn of haar taalgebruik. Logisch dat Arjen Lubach hiervoor genomineerd was, maar hij kon niet op tegen onze minister president: Mark Rutte.

Rutte maakte grote indruk op de jury met zijn toespraken. Met name die van 14 december. Volgens juryvoorzitter André Appel was dit een historische toespraak. Rutte was direct, metaforenvrij, menselijk en reageerde uitstekend op de demonstranten die buiten stonden. Daar kan zelfs Arjen Lubach met zijn fabeltjesfuik niet tegenop.

2020 eindigt in het gips

Ondanks het mislopen van de titel Taalstaatmeester van 2020 kan Arjen Lubach met trots terugkijken op 2020. Met Zondag met Lubach reeg hij de kijkcijferrecords aaneen en ging hij regelmatig viral. Helaas eindigt het jaar wel met een domper. Via Instagram heeft de presentator namelijk laten weten dat hij een breuk heeft opgelopen. Op de foto zien we zijn voet en onderbeen in het gips. Wat er precies gebroken is en hoe dit gebeurd is, staat niet vermeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lubach sluit 2020 af met prijs, een breuk en nederlaag tegen Mark Rutte
Sluiten