Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 5 nov 2020

RUMAG-baas onthult hoeveel de Lubach-rel het bedrijf gekost heeft

Arjen Lubach is er in 2020 weer regelmatig in geslaagd om spraakmakende items te maken. Hij ging de strijd aan met complotdenkers, fileerde het corona testbeleid en maakte opnieuw ruzie met Thierry Baudet. Toch is geen van deze het meest memorabele Zondag met Lubach-item. Die eer is weggelegd voor het verhaal over RUMAG.

Begin dit jaar liet Arjen Lubach niets heel van dit bedrijf. Inmiddels is die storm weer gaan liggen en blikt RUMAG-baas Danny Membre in de NPO2 podcast 30 MINUTEN RAUW terug op deze strijd. Voor wie inmiddels vergeten is wat er allemaal aan de hand was, even een kleine samenvatting:

Arjen Lubach versus RUMAG

Eind maart kwam Arjen Lubach met een item over de Rode Kruis actie van RUMAG. Volgens de host van de satirische nieuwsshow was deze een stuk minder sympathiek dan ze lieten lijken. RUMAG zou er vooral zelf leuk aan verdienen. Dit was voor Arjen Lubach aanleiding om eens wat kritischer naar RUMAG te kijken en ontdekte dat het bedrijf vooral geld verdient met andermans ideeën. Het item sloeg in als een bom en maakte veel los op Twitter. Het hele verhaal kun je hier teruglezen.

Ook de nasleep was behoorlijk heftig. Zo kwam RUMAG met een tegenreactie, maar ook daarop had Arjen Lubach een scherp antwoord. Ondertussen kozen andere bedrijven en BN’ers ook voor één van de twee kampen. Dunkin’ Donuts bleef achter RUMAG staan en haalde zelfs uit naar Lubach. Ondertussen koos Bram Krikke voor kamp-Lubach en besloot RUMAG zelfs aan te klagen. Hierdoor liepen de gemoederen hoog op en dat kostte RUMAG CEO Thijs van der Heide zelfs zijn baan.

Inmiddels is de storm gaan liggen. Iedereen heeft de tijd gehad om na te denken over wat er is gebeurd. Zo ook RUMAG-baas Danny Membre. Ruud de Wild nodigde hem uit voor zijn podcast 30 MINUTEN RAUW en vroeg hem hoe hij nu terugkijkt op de hele Zondag met Lubach-rel.

RUMAG-baas blikt terug op Lubach-rel

Danny is nog steeds van mening dat RUMAG te hard is aangepakt door Arjen Lubach, maar steekt ook de hand in eigen boezem: “Arjen Lubach heeft wel een punt gehad. Laat ik het zo zeggen. We hebben wel naar onszelf moeten kijken. Wat ging er mis en waarom is dit gebeurd? Maar de manier hoe het neergezet is, zo was het niet. We zijn veel te hard aangepakt voor wat er aan de hand was.”

In de podcast vertelt Danny over het ontstaan van RUMAG, wat hun doel is en wat er veranderd is sinds het Zondag met Lubach-item. Ook onthult hij wat het RUMAG gekost heeft. Ruud de Wild vraagt hem heel direct of ze meer dan een miljoen euro zijn misgelopen. Danny geeft aan dit waarschijnlijk wel het geval is. Natuurlijk baalt hij daarvan, maar hij is Lubach ook dankbaar: “Hij (Arjen lubach) heeft ons naar onszelf laten kijken en daardoor is het bedrijf intern en de cultuur verbeterd. De fouten die er waren, hebben we rechtgezet,” aldus Danny. Daar voegt hij wel aan toe dat hij baalt dat Lubach het zo hard gespeeld heeft.

Luister de gehele podcast

Dit is slechts een greep uit het gesprek tussen Danny Membre en Ruud de Wild. We raden je daarom aan om hier de gehele podcast terug te luisteren. Tot nu toe is er vooral vanuit het standpunt van Arjen Lubach naar deze kwestie gekeken. Het is zeer verfrissend en leerzaam om nu ook te horen hoe deze situatie er vanaf de andere kant uitziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RUMAG-baas onthult hoeveel de Lubach-rel het bedrijf gekost heeft
Sluiten