Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Cumberbatch imponeert als spion in Koude Oorlog-thriller

Na een matig filmjaar raken we al enthousiast van praktisch elke trailer. Of het nou een B-film is waarin Nicolas Cage tegen poppen vecht of nazi’s die op vliegende haaien terugkeren (geen grap). Gelukkig zijn er ook nog daadwerkelijke pareltjes om naar uit te kijken. Zoals The Courier.

Lionsgate heeft de eerste trailer uitgebracht voor The Courier. Dat is een spionagethriller, altijd tof, waarin Benedict Cumberbatch de hoofdrol speelt. Hij vertolkt de rol van Greville Wynne, een ogenschijnlijk doorsnee zakenman. Stiekem is hij echter allesbehalve doorsnee: tijdens de koude oorlog wordt hij gerekruteerd door de MI-6.

The Courier: zakenman als geheim agent

De Britse geheime dienst schakelt hem in vanwege zijn frequente bezoeken aan Oost-Europa. Hij krijgt de opdracht om naar Rusland te reizen en daar topgeheime nucleaire informatie te bemachtigen van een Sovjetagent.

In opdracht van de Britse MI-6 en een CIA-agent (Rachel Brosnahan) vormt hij een heimelijk, gevaarlijk partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky (Merab Ninidze) in een poging om cruciale geheime inlichtingen te verstrekken die nodig zijn om een nucleaire confrontatie te vermijden en de Cubaanse rakettencrisis te deëscaleren.

Degelijke score op Rotten Tomatoes

Greville Wynne heeft echt bestaan, en was het onderwerp van meerdere boeken. The Courier ging vorig jaar al in première tijdens het Sundance Film Festival, maar onder een andere naam: Ironbark. Naast Cumberbatch spelen onder andere Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Jessie Buckley en James Schofield een rol in de spionagefilm.

Na zeventien recensies heeft The Courier een degelijke score van 82 procent op Rotten Tomatoes. “Cumberbatch is absoluut volledig toegewijd aan zijn rol en ondergaat een fysieke transformatie die zelfs indruk zou maken op Christian Bale,” aldus Gregory Ellwood van The Playlist.

Dat klinkt goed! The Courier komt op 19 maart uit in de bioscoop. Als die tegen die tijd weer hun deuren hebben geopend… Laten we het hopen!

Benedict Cumberbatch Spionage thriller film trailer
🎆 (Afbeelding: Lionsgate)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.