Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage smasht poppen in excentrieke cultfilm Willy’s Wonderland

Nicholas Cage neemt het binnenkort in een kinderrestaurant op tegen tot leven gewekte kermispoppen. Ja, dat lees je goed. Maak kennis met Willy’s Wonderland.

Chuck E. Cheese is echt een Amerikaans iets: een restaurant waar kinderen onder andere vermaakt worden met kermisattracties en…. animatronics. Poppen die eerder angstaanjagend dan schattig zijn en nog bewegen ook.

Five Nights at Freddy’s: De Film

Niet voor niks waren dergelijke ketens de inspiratiebron achter horrorgame en megahit Five Nights at Freddy’s. ‘S nachts rondlopen in een verlaten restaurant met enorme elektronische poppen is puur nachtmerriemateriaal.

Voeg aan dat gegeven de immer excentrieke Nicholas Cage aan toe en je hebt een topfilm. Althans, dat is wat de regisseur van Willy’s Wonderland gedacht moet hebben. Dat is een gloednieuwe horrorfilm die je gerust Five Nights at Freddy’s: De Film kan noemen.

Willy’s Wonderland

Cage speelt een man die wat geld nodig heeft nadat zijn auto kapot gaat. Hij is niet al te kieskeurig en gaat aan de slag bij een Chuck E. Cheese-achtig restaurant. Elke nacht opent hij de verlaten eetgelegenheid om tussen de animatronics schoon te maken. De plottwist die iedereen aan ziet komen: de poppen zijn bloeddorstig.

Dat is praktisch de hele premisse van Willy’s Wonderland. De eerste trailer belooft precies wat we de laatste jaren van Nicholas Cage gewend zijn: campy, hersenloze en vooral gewelddadige horror die een glimlach op je gezicht tovert. Maar verwacht geen Oscar-materiaal. Allesbehalve. De culthit Mandy was een zeldzame uitzondering in een waslijst aan matige B-films.

De magie van Nicholas Cage

Maar zeg nou eerlijk: een Nicholas Cage die het op moet nemen tegen bloeddorstige poppen in een kinderrestaurant, dat wil je zien. Het is haast de defenitie van star power. Als Cage niet in Willy’s Wonderland speelde dan hadden we waarschijnlijk nooit van de film gehoord. De beste man heeft toch een naam waar je U tegen zegt opgebouwd.

Op 12 februari gaan we ontdekken of zijn nieuwste werk een horrorfilm wordt die je maar beter snel kunt vergeten of dat Cage zijn eerste pareltje van 2021 heeft gescoord. Dan komt Willy’s Wonderland zowel in de bioscoop als digitaal uit. Ook leuk om te checken: de film van vorig jaar waarvoor Nicholas Cage zijn Con Air-look terugbracht.

Willy's Wonderland Nicholas Cage
Poster (Bron: Screen Media)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.