Nicolas Cage heeft zijn Con Air-look terug in badass trailer Jiu Jitsu

Als je fan bent van acteur en cultfiguur Nicolas Cage, dan staat de cultklassieker Con Air hoog op je lijstje. In de overweldigende eerste trailer van Jiu Jitsu heeft de acteur zijn ruige look uit die film na 23 jaar weer terug.

Even wat duiding. Con Air is een film uit 1997. Nicolas Cage speelt voormalig militair Cameron Poe, die vervroegd vrijkomt nadat hij iemand per ongeluk heeft vermoord. De film speelt zich voornamelijk af in een vliegtuig, waarin zware criminelen met een ontsnappingsplan worden vervoerd. Met zijn ruige lange haren en baard ontpopt de ex-militair zich tot held.

Overweldigende trailer Jiu Jitsu

Diezelfde ruige look heeft Nicolas Cage weer terug in Jiu Jitsu, maar daarmee houdt de vergelijking tussen beide films direct ook op. De eerste trailer is gedeeld op YouTube door IGN.

Jiu Jitsu is een aankomende fantasyfilm, gebaseerd is op het gelijknamige stripboek uit 2017. Nicolas Cage speelt Wylie, een van de vechtmeesters die het opnemen tegen het brute buitenaardse wezen Brax. “He is crazy, like me”, zegt Wylie in de trailer. De trailer is overweldigend en heerlijk bizar. Oftewel: dit belooft een heerlijke Nicolas Cage-film te worden. De rest van de cast bestaat uit Alain Moussi, Frank Grillo, JuJu Chan en Tony Jaa.

Nicolas Cage in Con Air

Dan wil je natuurlijk nog weten hoe hij eruit zag in Con Air. Hierbij.

De cultklassieker met Nicholas Cage werd genomineerd voor de Oscars voor Beste Geluid en Beste Oorspronkelijke Lied (How Do I Live van Diane Warren). Dat nummer werd ook genomineerd voor verschillende muzikale prijzen, waaronder een Grammy Award. De film zelf stond te boek als bijzonder slecht, wat de cultstatus verklaart. Niet ‘won’ Con Air ook een Razzie, in de categorie Slechtste Film. “Grootste minachting voor menselijk leven en publieke bezittingen”, was het oordeel.

Of Jiu Jitsu ook Razzie-materiaal is, kun je vanaf 20 november 2020 zelf beoordelen. Dan gaat de film in première. Maar de poster zegt eigenlijk al genoeg.

nicolas cage, jiu jitsu, trailer, look, con air
(Afbeelding: Paramount Pictures)

🎬 Check ook: Kungfu-meester vernietigt 10 epische vechtscènes in films

Reageer op artikel:
Nicolas Cage heeft zijn Con Air-look terug in badass trailer Jiu Jitsu
Sluiten