Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Trailer: Zombie-nazi’s vliegen op haaien in absurde B-film Sky Sharks

Het aantal films dat rode cijfers schrijft is schrikbarend. Veel Hollywood-studio’s moeten het echt hebben van een handjevol blockbusters die scoren. Het is een lastige business, met slechts een paar winnaars. Niet voor niks spelen veel studio’s het zo op safe door franchises uit te melken.

Je weet immers dat de kans groter is dat een nieuwe Fast & Furious geld in het laatje brengt, dan een compleet nieuw concept. De kersverse Pixar-baas Pete Docter gaf onlangs tijdens een interview nog aan dat de animatiestudio binnenkort ook weer sequels zal gaan maken. Ondanks dat men liever nieuwe verhalen vertelt. De reden? Zonder die sequels heeft het bedrijf niet de financiële zekerheid en stabiliteit om originele films te maken.

Hollywood ligt op zijn gat

En dan hebben we het over de grootste animatiestudio ter wereld. Laat staan hoe kleinere partijen ervoor staan. Films maken is een peperdure grap, en verre van de meest verstandige investering. Het is dan ook geen verrassing dat op het moment van schrijven vrijwel elke grote blockbuster naar eind dit jaar of volgend jaar wordt uitgesteld.

De weinige films die wél worden uitgebracht? Dat zijn vaak de kleinere titels. Indiefilms met een kleiner budget, titels die op streaming ook een groot publiek kunnen trekken en/of B-films die ook zonder de pandemie slechts een kleine bioscooprelease zouden hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan de absurde nieuwe film van Nicolas Cage waar we onlangs over schreven.

Sky Sharks: Nazi’s op vliegende haaien

Naast Malcolm & Marie is er op de korte termijn nog maar weinig Oscar-materiaal om naar uit te kijken. Daar kan je om zitten treuren, maar je kunt het ook accepteren en juist omarmen. Daarmee bedoelen we: compleet de andere kant op gaan. Maak kennis met een volstrekt belachelijke film genaamd Sky Sharks, van regisseur Marc Fehse.

Iron Sky, Sharknado: Denk aan dat genre. “Diep in het ijs van Antarctica ontdekt een team van geologen een oud nazi-laboratorium dat nog intact is en waar duistere experimenten hebbenplaatsgevonden. Om de wereld te veroveren, creëerden de nazi’s gemodificeerde haaien die konden vliegen en waarvan de berijders genetisch gemuteerde, ondode supermensen zijn. Een militaire taskforce genaamd “Dead Flesh Four” – bestaande uit gereanimeerde Amerikaanse soldaten die in Vietnam zijn gesneuveld – is samengesteld om de ondergang van de wereld te voorkomen. Kunnen ze de haaien verslaan? ”

Heerlijke troep

Nee, het is geen 1 april, deze film gaat echt uitkomen. We kunnen je nu al vertellen dat Shy Sharks niet gaat scoren op Rotten Tomatoes. Dit is pure B-troep, en dat weten de makers maar al te goed. Die gaan voor de pure cult. Pak er wat biertjes bij, ga lekker onderuit zitten, en laat je vermaken door gestoorde platte waanzin. Beter kunnen we het niet samenvatten, na het kijken van de eerste volledige trailer.

Sky Sharks wordt op 2 februari direct digitaal uitgebracht, dus de pandemie kan geen roet meer in het eten gooien. Dit wordt genieten geblazen. Check onder de trailer ook alvast de heerlijke posters.

Sky Shark trailer
Poster 2 (Bron: Fuse Box Films)
Sky Shark trailer
Poster 1 (Bron: Fuse Box Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.