Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Oscar-materiaal: critici lyrisch over Lockdown-film Netflix

Netflix heeft de eerste volledige trailer uitgebracht voor de lockdown-film Malcolm & Marie, met Zendaya en John David Washington in de hoofdrol. De eerste reacties van critici beloven een topfilm: ‘Oscars-materiaal!’

Afgelopen zomer kwam het nieuws naar buiten dat Zendaya (Spider-Man: Homecoming) en John David Washington (Tenet) stiekem een lockdown-film hadden opgenomen. Het script was afkomstig van Sam Levinson, die tevens de regie in handen had. Zendaya werkte eerder al met hem samen voor HBO’s hitserie Euphoria.

Lockdown-film Malcolm & Marie

De film, genaamd Malcom & Marie, is tussen 17 juni en 2 juli opgenomen. Geheel binnen de lijnen van de berg aan veiligheidsprotocollen waar filmsets tijdens de pandemie aan moeten voldoen. Sindsdien heeft Netflix de filmrechten gescoord, en komt Malcom & Marie dus naar die streamingdienst als Original.

In de film keert een filmmaker (Washington) terug naar huis met zijn vriendin (Zendaya) na een feestelijke filmpremière, in afwachting van wat zeker zowel inhoudelijk als financieel een groot succes zal worden.

Netflix dropt trailer

Opeens verandert de euforische avond echter compleet als onthullingen en geheimen over hun vorige relaties naar boven komen en de kracht van hun liefde op de proef wordt gesteld. Netflix heeft een eerste volledige trailer uitgebracht, die meteen goed de toon zet. Het labeltje noir is zeker van toepassing, maar ook het droomachtige sfeertje valt meteen op.

Eerste reacties van critici

Opvallend genoeg benadrukt de trailer dat Malcolm & Marie geen liefdesverhaal is, maa een verhaal over liefde. Net zoals echte relaties kun je dus op zowel diepte- als hoogtepunten rekenen. De lockdown-film komt op 5 februari uit, maar critici kregen afgelopen vrijdag alvast de kans om Malcom & Marie te kijken.

De eerste reacties zijn al op Twitter verschenen, en hebben we hieronder voor je verzameld. De consensus is duidelijk: Malcolm & Marie wordt een uniek pareltje.

De opmerking van IndieWire’s Anne Thompson zegt genoeg: “Ze zou de Oscar voor Beste Actrice kunnen stelen van een andere Netflix-mededinger, Viola Davis, voor Ma Rainey’s Black Bottom. Ze zitten nu allebei in de race. Wauw.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.