Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Playstation 5 uitverkocht? Tesla heeft een peperdure oplossing voor je

Op dit moment is het verrekte lastig om een Playstation 5 te bemachtigen. Als Sony al een nieuwe voorraad weet aan te leveren, dan zijn alle beschikbare exemplaren meteen weer binnen één minuut op. Als je überhaupt niet al wordt afgetroefd door scalpers die je met bots te slim af zijn… Elon Musk heeft een oplossing: de nieuwe Tesla Model S.

Maar wat nou als je toch The Witcher 3 en andere games met next-gen performance wilt spelen? Dan is er een alternatief, dankzij Elon Musk. Mits geld geen probleem is. Tesla heeft namelijk een nieuwe Tesla Model S onthuld. Dankzij een gloednieuwe aandrijflijn kunnen autoliefhebbers op sterk verbeterde prestaties rekenen, maar al dat auto-gedoe laten we voor nu even links liggen. Daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Tesla Model S gaat Playstation 5 achterna

Wat de nieuwe Model S namelijk zo bijzonder maakt, is de ingebouwde 10-teraflop gaming-computer. Ja, dat lees je goed: de nieuwe Tesla is voorzien van een gaming-computer die zich kan meten met de Playstation 5 en de Xbox Series X.

Teraflops zeggen niet alles, maar de PS5 en de Series X hebben respectievelijk 10.28 en 12 teraflops. Een term waarmee de rekenkracht van een computer wordt uitgedrukt. Die getallen mag je snel weer vergeten, maar de boodschap van Musk is duidelijk: je kunt next-gen gaan gamen in je nieuwe Tesla. Mits je een model van 80.000 dollar aanschaft.

The Witcher 3

De excentrieke miljardair vroeg afgelopen week al op Twitter aan zijn volgers of ze The Witcher 3 in hun Tesla wilden spelen:

Dat was dus geen grap, als we het onderstaande screenshot van Tesla’s website moeten geloven. Er gaat flink gegamed worden in de nieuwe Model S:

Tesla Model S Witcher 3 Playstation 5
Screenshot (Afbeelding: Tesla)

Cyberpunk 2077

Je kunt dus kennelijk zelfs met een draadloze controller chillen op de achterbank en je favoriete games spelen. Verder is er helaas praktisch niks bekend over de geheime gaming-console van Musk. Van welke makelijk is de videokaart? Welke games worden ondersteund? Terwijl we op de antwoorden op die vragen wachten, is Musk alvast op Twitter aan het opscheppen dat je zelfs Cyberpunk 2077 kunt spelen:

Wie heeft er dan nog een Playstation 5 nodig? Aan de andere kant: Cyberpunk en The Witcher zijn lange games. Wie gaat er nou 70 uur achterin zijn auto zitten gamen? Lees hier meer over de nieuwe Tesla Model S.

Tesla

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.