Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Gelekte video en foto onthullen set en nieuwe uiterlijk Obi-Wan Kenobi

Star Wars-fans hebben met Obi-Wan Kenobi een masterclass in geduld hebben gekregen. Al jaren deden geruchten de ronde over een film, met naar verluidt een spin-off in het rijtje van Rogue One en Solo als plan.

Een film die de voormalig meester van Anakin zou volgen. Tot Solo en Rogue One het niet zo spetterend deden als Lucasfilm en Disney hadden verwacht, en de plannen voor Obi-Wan Kenobi naar verluidt op de plank belandden.

De achtbaan Obi-Wan Kenobi

Tot 2019. Toen werd de serie officieel aangekondigd, tot de grote vreugde van de fans, die ondertussen al jaren op het project wachtten. Maar begin 2020 kregen ze het weer zwaar te verduren. Volgens insiders had Lucasfilm het project stopgezet en werd het hele concept in de prullenbak gegooid.

Naar verluidt wilde men aanvankelijk focussen op Obi-Wan die een jonge baby Luke beschermde. Dat lijkt echter wel erg op Din Djarin en Baby Yoda uit The Mandalorian.

Sterrencast gaat filmen

Gelukkig komt de serie er alsnog, dit keer met een oudere Obi-Wan. Geen plottwists meer: de officiële sterrencast is al aangekondigd. Sterker nog, de ambitieuze set is al gebouwd en het filmen kan beginnen.

De complete cast kun je in dit artikel checken, maar voor de fans is de terugkeer van Hayden Christensen als Darth Vader in ieder geval al een hoogtepunt. Een rematch tussen Darth Vader en Obi-Wan Kenobi, daar kan geen Netflix Original tegenop!

Gelekte video van de set

Men begint deze maand met filmen. Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar je kunt daardoor wel op veel meer leaks rekenen voor de komende maanden.

Sterker nog, we hebben al de eerste te pakken. Er is namelijk een video opgedoken waarin de set van de aankomende Disney+-serie van showrunner Debora Chow (The Mandalorian) te zien is.

Fans herkennen onmiddelijk Tatooine, de afgelegen planeet waar Anakin opgroeide en waar Kenobi ook Luke Skywalker moet beschermen. Precies waar de periode waar de serie om gaat draaien. Naast deze ‘echte’ set wordt de show grotendeels gefilmd met dezelfde innovatieve set vol grote schermen waar Jon Favreau ook The Mandalorian opneemt.

Nieuwe look Ewan McGregor

Ook hebben we voor de liefhebbers nog een voorproefje. Niet op de set van de serie, maar een voorproefje op Obi-Wan Kenobi zelf. Een nieuwe foto toont namelijk Ewan McGregor met zijn nieuwe Obi-Wan-look:

“Ewan McGregor is klaar om zijn rol als Jedi Master Obi-Wan Kenobi opnieuw op te pakken. De acteur draagt al zijn nieuwe look en staat te popelen om deze maand te beginnen met filmen”, aldus @StarWarsEs. Mooi baardje hoor!

Darth Vader heeft er zin in

Ook Hayden ‘Anakin’ Christensen heeft er zin in: “Het was zo’n ongelooflijke reis om Anakin Skywalker te spelen”, aldus de acteur tegenover StarWars.com. “Natuurlijk waren Anakin en Obi-Wan niet de beste vrienden toen we ze voor het laatst zagen … Het zal interessant zijn om te zien wat een geweldige regisseur als Deborah Chow voor ons allemaal in petto heeft. Ik kijk ernaar uit om weer met Ewan te werken Het voelt goed om weer terug te zijn.”

Hopelijk komen Lucasfilm en Disney snel met een officiële releasedatum. Tot die tijd houden we je natuurlijk op de hoogte met de laatste leaks en geruchten.

Voor dit exclusieve Star Wars-horloge heb je een hypotheek nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

StarWars.com

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.