Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

In beeld: ultieme chemie Lady Gaga en Joaquin Phoenix in Joker 2

Regisseur Todd Phillips heeft nog een verlaat Valentijnsdagcadeautje voor je, in de vorm van foto’s van het ultieme liefdeskoppel uit de popcultuur: Harley Quinn en de Joker, in Joker: Folie à Deux.

Oftewel, Lady Gaga en Joaquin Phoenix. Joker: Folie à Deux staat voor begin oktober op de bioscoopagenda, bijna exact vijf jaar na de eerste film.

Joker: Folie à Deux

Wat destijds door de studio beschouwd werd als een risicovolle film waar niemand vertrouwen in had, groeide uit tot een megahit. En, ook niet vanzelfsprekend, een uitstekende film. Al helemaal in contrast tot de vele matige superheldenfilms die we sindsdien te zien hebben gekregen.

De lat ligt dus hoog voor Phillips. De tweede Joker-film blijft wat plot betreft voorlopig nog een mysterie, maar Joker: Folie à Deux wordt door Warner Bros. beschreven als een drama met een musical-sausje, met het welbekende Arkham Asylum als backdrop.

Van Barbie naar Lady Gaga

Voor die muzikale chops heeft Phillips niet de minste Harley Quinn gecast: Lady Gaga neemt dus het stokje over van Margot Robbie, die voor het eerst het iconische comics-personage tot leven bracht in Suicide Squad.

Robbie is daar overigens niet rouwig om: “Ik heb altijd gewild dat Harley een personage zou zijn dat aan andere actrices zou worden doorgegeven om te spelen, zoals er zoveel iconische mannelijke personages zijn,” zei de Barbie-actrice afgelopen maand nog.

Lady Gaga neemt de rol in ieder geval bloedserieus, zo blijkt uit opmerkingen van cinematograaf en Oscar-winnaar Lawrence Sher, die ook de cinematografie van Joker voor zijn rekening nam. Hij onthulde vorig jaar in een podcast dat hij Gaga “nooit heeft ontmoet” omdat ze op de set continu in character bleef. Damn.

Trailer in aantocht

De nieuwe officiële beelden van Joker: Folie à Deux geven ons voor het eerst een uitgebreid voorproefje van de twee geliefden als exact dat: geliefden. Fans kijken ondertussen echter vooral uit naar bewegende beelden, maar ook voor hen heeft Todd Phillips goed nieuws.

Hij meldt in de reacties op de gedeelde Valentijns-beelden dat we halverwege april een eerste trailer kunnen verwachten. In de tussentijd heeft de filmmaker nog één belangrijke boodschap: “Hoping your day is full of love.” Jij ook, Todd.

Over superheldenfilms gesproken: 2024 wordt een stil jaar wat dat genre betreft. De eerste grote knaller vanuit het Marvel-kamp wordt tot overmaat van ramp ook nog eens keihard neergesabeld, zoals je in dit artikel kunt lezen. Of check hoe Joaquin Phoenix presteert in ons ranglijstje met de beste Jokers aller tijden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.