Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Nike Dunk Low ‘Joker’

De nieuwe Nike Dunk Low ‘Joker’ is een prachtige ode aan DC Comics, al is het geen officiële collab met Nike. En ditmaal hebben we vooral heuglijk nieuws voor onze vrouwelijke lezers, die volgens nieuwe data een respectabele 37% van de totale lezersschare uitmaken, maar dat terzijde.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar schoenen voor de filmfreak en sneakerfreak, met de nadruk op freak.

Nike Dunk Low ‘Joker’

Joker werd groot in de stripboeken van DC Comics, maar op het grote scherm werd de kwelgeest van Gotham City pas echt een fenomeen. Jack Nicholson vertolkte hem op geniale wijze in Batman (1989), Heath Ledger wist dit nog eens te overtreffen in Christopher Nolan-klassieker The Dark Night (2008) – niet veel later overleed hij – en Joaquin Phoenix zette de traditie van een briljant vertolkte superschurk voort in het psychologische oorsprongsdrama Joker (2019).

De kleuren van Joker zijn groen (haar), wit (hoofd), rood (clownsmond) en paars (jas). Wikkel die om de Nike Dunk Low en je hebt een heerlijke nieuwe editie. Sorry aspirant Jokers, deze sneakers zijn alleen voor de Harley Quinns van deze wereld. Dit voorjaar in damesmaten te koop via de SNKRS-app.

Filmische sneakers zelf ontwerpen

Heren, niet het getreurd, de Dunk Low kun je zelf ontwerpen via Nike By You. Met het bovenstaande voorbeeld kom je een heel eind.

Ook vers in de verkoop zijn de rode, paarse, groene en witte Nike Dunk Lows. Dan maar een Joker-statement maken met vier paar sneaker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.