Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Tom Hiddleston reageert op James Bond-geruchten en Loki-trailer

Tom Hiddleston is binnenkort te zien in Loki, de volgende Marvel-serie van Disney+. Maar de pers? Die is vooral benieuwd of hij James Bond gaat spelen. Ondertussen is het echter duidelijk dat wat hij op de geruchten antwoord niet eens meer uitmaakt, en dat heeft de acteur zelf ook door.

Daniel Craig komt maar niet van James Bond af. Hij zei na Spectre al liever zijn polsen door te snijden dan nog een keer 007 te spelen. Toch koos de acteur ervoor om nog een laatste keer de rol te vertolken. Het resultaat is No Time to Die, een film die afgelopen jaar al uit had moeten komen.

No Time to Die: eindelijk

Maar ja, je kent het riedeltje ondertussen. De pandemie zorgde voor uitstel. De spionagefilm werd direct opgeschoven naar eind 2020. Dat leek toen zwaar overdreven, zeker gezien andere studio’s hun blockbusters slechts een paar maanden opschoven. Tja, toen onderschatten we allemaal het virus.

Ook eind 2020 was al veel te ambitieus, zo is gebleken. Nu staat de film pas voor 8 oktober op de planning. Fans en wedkantoren kijken echter al jaren verder. Want met het afscheid van Craig komt ook automatisch de grote vraag gepaard wie zijn opvolger wordt. Wie één van de meest iconische rollen uit de filmgeschiedenis op zich mag nemen.

Tom Hiddleston als James Bond?

Onlangs lieten we je al zien welke acteurs de grootste kans maken volgens de bookmakers. In dat rijtje staat Tom Hiddleston, de Marvel-acteur die binnenkort in de serie Loki te zien is. Daar kregen we onlangs de eerste volledige trailer voor te zien.

Om die Disney+ Original te promoten is de acteur bezig met een promotietour. Althans, digitaal dan. Zo had filmblad Empire onlangs een groot interview met de 40-jarige acteur, die qua leeftijd nog heel wat jaartjes James Bond zou kunnen spelen. Je raadt het al: de interviewer vroeg hem naast Loki ook naar zijn mogelijke toekomst als 007.

Altijd meer vragen

Hiddleston is zich er bewust van dat de speculatie alleen maar heftiger wordt, wat hij ook antwoordt:

“Wat kan ik zeggen dat je nog niet weet?” Aldus Hiddleston. “Het is op zichzelf al interessant dat ik me ineens heel bewust ben geworden van wat ik zeg, nietwaar? Omdat wat ik ook zeg gelijk het verhaal wordt. Niet voor jou, maar voor de buitenwereld. Wat ik ook zeg, heb ik ontdekt, het genereert altijd meer vragen.”

Scherp punt, sterker nog, het artikel dat je nu leest is het bewijs. Kanshebbers voor de droomrol ernaar vragen is eigenlijk zinloos. Ze mogen toch niks zeggen, en of ze het nou ontkennen of niet, het voedt de speculatie alleen maar. Ontkennen of bevestigen, je kunt het altijd als bevestiging zien van dat ze eigenlijk meer weten. Plus: elke quote erover wordt meteen eruit gepikt en uitvergroot.

Ironheart: Marvel’s Tony Stark kan sneller terugkeren dan je denkt

Oude Marvel-comic schiet door nieuwe Loki-trailer door het dak
Owen Wilson als Mobius naast Tom Hiddleston als Loki (Afbeelding: Marvel)

Waarom Loki scoort

Verder draaide het intrigerende interview natuurlijk vooral om Loki, de rol die Hiddleston ondertussen alweer een decennium speelt. De acteur heeft een duidelijk beeld van waarom het personage zo goed werkt, waarom het zo aanslaat:

“De arc van Loki in Thor is erg aangrijpend en vol pathos”, legt Hiddleston uit. “Hij begint die film als Thors broer, en Thor is erfgenaam van de troon. Ik denk dat hij oprecht van zijn broer houdt, maar mogelijk heeft hij een diepe jaloezie of onuitgesproken wrok over dat zijn oudere broer de favoriet van zijn moeder en vader is. Loki ontdekt steeds meer over zijn afkomst en geboorte, en dat is hem onthouden. ”

“(Loki’s) progressie tot antagonist heeft veel kwetsbaarheid en pijn in zich, zodat zelfs tegen het einde van Thor, toen Loki de slechterik was, het publiek kon zien dat het afkomstig was uit een zeer aangrijpende bron van liefdesverdriet en eenzaamheid en verwarring,” aldus Hiddleston. Het is dus geen typische zwartwitte schurk die je enkel kunt haten. Tot een bepaalde extent kun je Loki begrijpen.

Orde versus chaos

Maar laten we eerlijk zijn, we zijn naast al die serieuze emoties vooral fan van de chaos die Loki altijd met zich mee brengt. De eerste trailer voor zijn Disney+ Original belooft gelukkig veel meer van dat. Sterker nog, het spanningsveld tussen chaos en orde is de basis van de serie:

“De trailer toont een face-to-face met de Time Variance Authority. De TVA. Een organisatie die de orde van de tijd regeert. Een behoorlijk grote institutie”, aldus Hiddleston. “Aanzienlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de tijd zich ontvouwt volgens vooraf bepaalde regels. Je hebt dus een instelling die staat voor orde, en een personage dat staat voor chaos. Daar begint het drama.”

Op naar 11 juni! Dan komt de eerste aflevering van Loki naar Disney+.

Marvel-comic uit 1991 stijgt dankzij nieuwe Loki-trailer explosief in waarde

Empire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.