Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Top 10: Dit wordt de volgende James Bond volgens bookmakers

Bij het zien van Cillian Murphy denk je waarschijnlijk meteen aan Peaky Blinders. Naast een film die in de pijplijn zit komt de hitserie echter bijna tot een einde, zo onthulde showrunner Steven Knight eerder deze week. Tijd voor de rol van James Bond?

Wat veel fans betreft hoeft Murphy zich de komende jaren echter niet te vervelen. De 44-jarige acteur stond al maandenlang hoog op de James Bond-lijstjes van bookmakers, die consumenten laten wedden op wie Daniel Craig gaat opvolgen. No Time to Die wordt namelijk zijn laatste Bond-film.

Cillian Murphy als James Bond

Die film gaat waarschijnlijk voor een vijfde keer uitgesteld worden. Dat zorgt ervoor dat het nog langer gaat duren voor de volgende 007 bekendgemaakt gaat worden. In de tussentijd blijven de odds voor de grootste kanshebbers verschuiven.

Nu Cillian Murphy opeens een lege agenda heeft, zie je daar ook direct de impact van op die cijfers. Murphy bleef de afgelopen maanden steken op 16/1. Oftewel, voor elke pond die je op Murphy als de volgende James Bond inzette, kreeg je 16 pond als dat ook daadwerkelijk het geval zou zijn. Oftewel, een relatief kleine kans.

Tom Hardy aan kop

Na het Peaky Blinders-nieuws hebben de bookmakers die kans gehalveerd. Op het moment van schrijven staan de odds van de 44-jarige acteur namelijk op 8/1. Daarmee heeft Murphy Bodyguard-ster Richard Madden ingehaald.

“De tijd van Cillian Murphy als Tommy Shelby loopt ten einde, met het langverwachte zesde seizoen van Peaky Blinders als laatste,” aldus een woordvoerder van de Britse bookmaker Coral. “Nu de beroemde rol van Bond ook vrijkomt na Craigs laatste film, hebben we de odds dat Murphy de volgende 007 wordt gehalveerd.”

Vergis je echter niet. Bij vrijwel alle bookmakers staat Tom Hardy nog steeds bovenaan alle lijstjes. Dezelfde woordvoerder benadrukt zijn koppositie: “Tom Hardy is al heel lang de favoriet en is zonder twijfel de grootste kanshebber in de race om Craig te vervangen.”

Top 10 kandidaten

Op het moment van schrijven staan de odds van Hardy op 4/5. Op de tweede plaats staat James Norton, met 2/1. Daarna komen Idris Elba en Sam Heughan met 6/1. De complete top x ziet er zo uit:

  1. Tom Hardy: 4/5
  2. James Norton: 2/1
  3. Idris Elba: 6/1
  4. Sam Heughan: 6/1
  5. Cillian Murphy: 8/1
  6. Richard Madden: 10/1
  7. Regé-Jean Page: 12/1
  8. Henry Cavill: 12/1
  9. Jamie Bell: 12/1
  10. Tom Hiddleston: 16/1

Bridgerton-ster

Regé-Jean Page is door Bridgerton een grote ster geworden, en maakte op Twitter zelfs grappen over het spelen van James Bond. Een paar dagen later vroeg Jimmy Fallon hem op de Amerikaanse televisie naar 007-geruchten. Daarop reageerde Page met een glimlach: “Het internet denkt een hoop dingen, en dit is een van de betere! Als je een Brit bent en je doet iets dat enige vorm van bekendheid oplevert, dat mensen goed vinden, zullen mensen het ‘B’-woord gaan zeggen.”

Desalniettemin voegde hij eraan toe: “Het is als een verdiensten-badge! Ik ben erg blij dat ik de badge heb. Ik ben erg blij dat ik in het gezelschap ben van zulke mensen die de badge hebben, maar het is maar een badge.”

Afwachten en deepfakes

Bookmakers zijn in the end vooral bookmakers: zij weten niet wat er achter de schermen afspeelt bij de procucenten van de Bond-franchise. Tot zij de volgende Jame Bond aankondigen blijft het een mysterie wie Daniel Craig op gaat volgen. Een handige YouTuber heeft met behulp van deepfakes alvast getest hoe Hardy er als 007 uit zou zien:

Express

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.