Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Arnold Schwarzenegger’s reactie op het coronavaccin is nu al legendarisch

De innerlijke politicus van filmster Arnold Schwarzenegger kwam afgelopen jaar regelmatig naar boven. De voormalig gourverneur van Californië gebruikte zijn aanzienlijke online bereik regelmatig om mensen op te roepen zich aan de coronamaatregelen te houden. En, nu de eerste vaccins beschikbaar zijn, om een prik te halen.

De Terminator-acteur herinnert zijn fans er continu aan om mondmaskers te dragen. De beste man is overigens ook een zakenman. Niet voor niks was Schwarzenegger al miljonair voor hij überhaupt doorbrak in Hollywood. Hij verkoopt namelijk ook mondmaskers met de tekst “We’ll be back” op de voorkant. Toepasselijk.

Arnold Schwarzenegger haalt vaccin

Gelukkig probeert ie er niet enkel een slaatje uit te slaan. De acteur heeft het afgelopen jaar een aanzienlijk aantal goede doelen gesteund, met als doel om degenen die het hardst door de pandemie zijn getroffen te helpen. Arnold Schwarzenegger is dus niet enkel op het witte doek een echte held.

Maar ja, spierbundels of niet, je kunt er niet omheen dat de acteur met zijn 73 jaar ook in de risicodoelgroep valt. Deze week was hij dan ook één van de eerste bejaarden uit Californië die een prik mocht ontvangen. Een gelegenheid die de filmster uiteraard vast heeft laten liggen. Op Twitter deelde hij een video van het langverwachte moment, inclusief zijn nu al legendarische reactie:

Terminator

Put that needle down” in het welbekende accent. Schitterend. Gelukkig is de acteur ook bloedserieus: “Vandaag was een mooie dag. Ik ben nog nooit zo blij geweest om ergens in de rij te moeten staan. Als je in aanmerking komt, doe dan met mij mee en geef je op om het vaccin te ontvangen. Kom met mij mee als je wilt leven!”

Overigens is die laatste zin ook een verwijzing naar de Terminator-franchise. Het is oorspronkelijk geen quote van Arnold’s personage in de films, maar van Kyle Reese in de eerste Terminator. Nadat Schwarzenegger’s T-800 haar op gewelddadige wijze achtervolgde zei Reese tegen Sarah Connor: “Come with me if you want to live.”

Vervolgens kreeg Schwarzenegger alsnog de iconische line toegewezen in Terminator 2: Judgement Day, nadat hij toch de kant van Sarah Conor koos. Een prachtig stukje filmgeschiedenis:

Gelukkig hoeft Arnold Schwarzenegger zich niet te vervelen terwijl het land op slot zit:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.