Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Moschino vraagt absurd bedrag voor sneakers van noppenfolie

Moschino brengt sneakers op de markt die er uitzien alsof ze zijn ingepakt in noppenfolie, ook bekend als bubbeltjesplastic. Daarnaast heeft de schoen een bijzondere zool. En een absurd hoge prijs.

Gekke designs of gebruik van bijzondere materialen zien we wel vaker in de sneakerwereld. Zo maakt Adidas sinds kort schoenen van milieu- en diervriendelijk paddenstoelenleer. Moschino is minder bezig met het beperken van plastic afval en voorziet zijn nieuwe sneakers van een kunststof laag die lijkt op noppenfolie.

Sneakers van noppenfolie

Naast dat de bovenkant apart is, hebben de Italianen ook een unieke zool gemaakt. De schoen heeft namelijk het Moschino-beertje als zool. Ziet er leuk uit, maar ga niet klagen over te weinig grip.

Moschino noppenfolie sneakers, MOSCHINO DOUBLE BUBBLE SHOES
(Afbeelding: Moschino)

In het voetbed zit ‘memory foam’ verwerkt, iets wat je ook vaak terugvindt in kussens en matrassen. Hierdoor past de zool zich langzaam aan naar jouw voet. Deze zool is zwart of wit en is aan de achterkant deels doorzichtig. Ook de rest van de sneakers is onder het noppenfolie zwart of wit gekleurd. Moschino noemt het onderdeel van de sneakers geen noppenfolie, maar het ‘pluriball effect’.

Moschino noppenfolie sneakers, MOSCHINO DOUBLE BUBBLE SHOES
(Afbeelding: Moschino)

Op de hiel van de sneakers zie je een lus. Dit designelement wordt vaak gebruikt om de schoenen makkelijk aan te trekken. De veters van de schoen zijn wit en zitten door middel van kunststof haakjes met ijzeren studs vast aan het noppenfolie. Het uiteinde van de veters is afgewerkt met het Moschino-logo.

Dan nog die absurde prijs van Moschino

Hoewel de schoenen er fragiel uitzien, is dit volgens het merk niet het geval. Het bedrijf benadrukt dat de schoenen in Italië worden gemaakt en niet snel kapot gaan. Dit zie je dan ook terug in de prijs. Moschino vraagt 585 dollar (zo’n 487 euro) voor de sneakers van noppenleer. De Italianen maken de zwarte of witte ‘bubble shoes’ voor zowel mannen als vrouwen. Slecht nieuws voor de fetisjisten: de bubbeltjes zijn niet in te drukken.

Moschino noppenfolie sneakers, MOSCHINO DOUBLE BUBBLE SHOES
(Afbeelding: Moschino)
(Afbeelding: MoschinoUS)
(Afbeelding: MoschinoUS)

LEGO en Adidas bouwen samen verder met zes nieuwe sneakers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.