Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

8 sterke oorlogsfilms over WOII op Netflix (met IMDb-rating)

Op zoek naar goede films over de Tweede Wereldoorlog? Dan ben je bij Netflix aan het goede adres. Acht steengoede oorlogsfilms over de Tweede Wereldoorlog die je nu kunt streamen.

Heb je alleen Amazon Prime? Check dan deze top 8 oorlogsfilms.

Beste oorlogsfilms over WOII op Netflix

Het is een komen een gaan van oorlogsfilms op Netflix, dus er moet ieder jaar weer een nieuw lijstje aan te pas komen over de beste Tweede Wereldoorlog-films. We hebben een mix gemaakt van Nederlandse en internationale WOII-films. Een top 8.

1. The Pianist (IMDb: 8,5)

Een van onze all time favorites onder de oorlogsfilms over de Tweede Wereldoorlog is The Pianist. De beroemde Poolse pianist Wladyslaw Szpilman probeert tijdens WOII de nazi-tirannie te overleven. Dit indrukwekkende drama over een verscheurde familie is waargebeurd. Nu te zien op Netflix.

2. Bankier van het verzet (IMDb: 6,9)

Bankier van het verzet gaat over de broers, verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden via een ondergrondse bank. Er zit een aantal historische foutjes in deze WOII-film, maar voor de rest is het een heel goede film. Nu te zien op Netflix.

3. Der Untergang (IMDb: 8,2)

Der Untergang is inmiddels alweer een klassieker onder de oorlogsfilms. De film uit 2004 gaat over de laatste dagen van Adolf Hitler, briljant gespeld door Bruno Ganz. Berlijn is omringd door het Rode Leger, en Hitler zit in het nauw gedreven in zijn bunker. Vlak na zijn 56e verjaardag is de situatie volledig uitzichtloos. Indringend portret van Adolf Hitler, zonder dat het een karikatuur wordt. Nu te zien op Netflix.

4. Riphagen (IMDb: 7,2)

Naast verzetsstrijders kende Nederland in de Tweede Wereldoorlog ook heel wat ‘foute Nederlanders’. En dan had je nog de criminelen. Een van hen was Andries Riphagen, die ondergedoken joden chanteerde en verantwoordelijk was voor honderden doden. Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal en ere wie ere toekomt: dat doet hij behoorlijk goed. Nu te zien op Netflix.

5. Saving Private Ryan (IMDb: 8,6)

Saving Private Ryan, met Tom Hanks als kapitein John Miller in de hoofdrol, won vijf Oscars en behoeft geen verdere introductie. De ijzersterke WOII-film begint met de landing in Normandië op D-Day (6 juni 1944). Vanaf dat moment word je bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Een van de meest geprezen oorlogsfilms ooit. Nu te zien op Netflix.

6. De Tweede Wereldoorlog in kleur (8,7 IMDb)

Mocht je zin hebben om te bingewatchen, check dan het volledige seizoen van World War II in Colour. Beeldmateriaal van de meest dramatische momenten uit de Tweede Wereldoorog zijn hersteld in kleur en hoge resolutie. Nu te zien op Netflix.

7. Fury (IMDb: 7,6)

Helaas staat Inglourious Basterds van Quentin Tarantino, met Brad Pitt als nazi-jager, niet meer op Netflix. Wel is Brad Pitt in Fury te zien als Don ‘Wardaddy’ Collier, die vlak voor het einde van WOII een gevaarlijke missie leidt. Vijf soldaten van het Amerikaanse leger dringen met een tank de kern van Nazi-Duitsland binnen en gaan een strijd aan waarbij ze op alle fronten in de minderheid zijn. Nu te streamen.

8. Unbroken (IMDb: 7,2)

Unbroken gaat over de Amerikaanse Olympische atleet Louis Zamperini, die piloot wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij moet zien te overleven als hij gevangen wordt genomen door de Japanners. Het is een verfilming van het boek Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption van Laura Hillenbrand. Waargebeurd verhaal. Nu te zien op Netflix.

Check ook deze top 3 Nederlandse oorlogsfilms op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.