Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

The Great War: je volgende favoriete oorlogsfilm staat klaar

Maak kennis met The Great War of Archimedes, een oorlogsfilm over wat destijds het grootste slagschip ter wereld was. Eindelijk kunnen ook internationale liefhebbers de film gaan checken.

We hebben al een tijdje een lijstje voor je klaar staan met de beste oorlogsfilms op Netflix, gerangschikt op basis van hun IMDb-score.

Bekende oorlogsfilms

Tof, maar ook vooral de usual suspects. Saving Private Ryan, Der Untergang, Beasts of No Nation: de liefhebber kent ze ondertussen wel.

Gelukkig komen er mondjesmaat ook nieuwe oorlogsfilms uit, ondanks de pandemie. Zo brengt Amazon Prime Video deze maand het controversiële De Oost uit.

The Great War of Archimedes

Als we over de landsgrenzen kijken, dan kom je al snel uit bij The Great War of Archimedes. Een oorlogsfilm die al in 2019 in de Japanse bioscopen draaide, maar nu pas in het Engels internationaal wordt uitgebracht.

Of, althans, met een Engelse titel en ondertiteling. De oorlogsfilm is gebaseerd op een Japanse strip uit 2015, een manga dus, genaamd Archimedes no Taisen.

Grootste oorlogsschip ter wereld

Die vertelt het waargebeurde verhaal van de worstelingen achter de schermen die de Japanse marine had met het bouwen van de Yamato. Het grootste slagschip ter wereld, tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Voor het land was het oorlogsschip de laatste hoop tijdens diezelfde oorlog en kreeg het daardoor een grote symbolische betekenis.

Achter de schermen zorgde het peperdure project echter direct al voor flinke onenigheid. De legertop zag meer in strategische, kleinere boten die direct in konden worden gezet. Nadat Admiraal Yamamoto genegeerd wordt in dat advies, schakelt hij een wiskundig genie in en ontrafelt hij al snel een gigantische samenzwering. De boot had nooit gebouwd mogen worden.

Spectaculaire trailer

Of The Great War of Archimedes echt tot op de details waarheidsgetrouw blijft is onduidelijk, maar wel weten we dat de eerste internationale trailer een spectaculaire oorlogsfilm belooft. En zeker tijdens de pandemie grijpen we elke kans aan om ons te laten verrassen door een dergelijke achtbaanrit. Goede oorlogsfilms zijn al zo zeldzaam anno 2021.

Digitale release

De rol van Japan in de Tweede Wereldoorlog en de focus op de worstelingen achter de schermen maken het meteen een intrigerend project, zeker vergeleken met de Amerikaanse oorlogsverhalen die we gewend zijn.

Op 15 juni gaan we ontdekken of dat ook een oorlogsfilm op gaat leveren die je niet mag missen. Vanaf dan is The Great War of Archimedes namelijk digitaal te verkrijgen.

De top 7 beste oorlogsfilms op Netflix (volgens IMDb)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.