Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Original duikt in complot achter beruchte seriemoordenaar

Maak kennis met The Sons of Sam: A Descent Into Darkness, een gloednieuwe Netflix Original over de beruchte seriemoordenaar David Berkowitz. Na vier decennia stelt de nieuwe true crime-serie de verontrustende vraag: werkte Berkowitz eigenlijk wel alleen?

Met Hotel Death en Night Stalker wist Netflix ook dit jaar weer sterk af te trappen op true crime-vlak. Met de lancering van Discovery+ in Nederland, een streamingdienst met een uitgebreide misdaad-sectie, heeft de grote rode N er echter een geduchte concurrent bij.

Netflix onthult The Sons of Sam

Gelukkig heeft het bedrijf weer een volgende wapenfeit op de planning staan. Liefhebbers van het genre kunnen vanaf vandaag The Sons of Sam: A Descent Into Darkness gaan streamen op Netflix.

David Berkowitz, bij het grote publiek bekend als The Son of Sam, was één van de meest actieve seriemoordenaars van de twintigste eeuw. In zeer korte tijd, van 1975 tot en met 1977, vermoordde hij zes New Yorkers. Ondertussen schreef hij meerdere brieven aan kranten en de politie, ondertekend met ‘Son of Sam’ en mysterieuze symbolen.

Demonische hond en nieuwe invalshoek

Uiteindelijk werd Berkowitz gearresteerd, en bekende hij zijn moorden. Maar, zijn verklaring was op zijn zachtst gezegd luguber: de seriemoordenaar beweerde dat hij de moorden in opdracht van de demonische hond van zijn buren had gepleegd.

Die zaak is voor de echte true crime-fans allang bekend. Maar Netflix duikt er met een andere invalshoek in. De vierdelige docuserie heet namelijk niet voor niks The Sons of Sam. Meervoud dus.

De vraag waar de Netflix Original om draait is fascinerend: wat nou als Berkowitz niet alleen werkte? Al in de jaren negentig beweerde de veroordeelde seriemoordenaar opeens dat hij deel uitmaakte van een satanische sekte, die een deel van de moorden zou hebben gepleegd.

Charles Manson

Maar als Berkowitz niet zelf de trigger overhaalde, wie deed dat dan wel? Is na al die decennia nog steeds een seriemoordenaar op vrije voeten?

De Netflix-serie is gebaseerd op het boek The Ultimate Evil: An investigation into America’s Most Dangerous Satanic Cult, waarin onder andere de link tussen Berkowitz en de cult van Charles Manson wordt verkend.

Hoe de vork precies in de steel zit kunnen we vanaf vandaag gaan ontdekken. Althans, we hopen dat de nieuwe docuserie van Netflix daadwerkelijk met een op zijn minst plausibele theorie of antwoord komt na al die decennia. De eerste trailer belooft in ieder geval al een lugubere achtbaanrit van jewelste.

Netflix jaagt op drugsbazen en terroristen in nieuwe true crime serie

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.