Netflix jaagt op drugsbazen en terroristen in nieuwe true crime serie

Van kattenmoordenaars tot mysterieuze cultleiders: Netflix is de koning geworden van de true crime documentaires.

Binnenkort kunnen we weer een nieuwe favoriet toevoegen aan onze lijst met de beste true crime documentaires op Netflix: World’s Most Wanted.

World’s Most Wanted

Die juicy titel belooft precies wat je ook gaat krijgen. Een docuserie over maffiabazen, terroristen en kartelleiders die al decennia lang de dans weten te ontspringen.

Beruchte en levensgevaarlijke criminelen waar de FBI, Interpol en andere opsporingsdiensten al tientallen jaren op jagen. Zonder resultaat.

World’s Most Wanted verkent hoe ze al die tijd uit de handen van autoriteiten wisten te blijven. Een aantal van hen al meer dan vijfentwintig jaar. De synopsis is kort maar krachtig:

‘Afschuwelijke criminelen hebben ondanks enorme beloningen en wereldwijde onderzoeken voorkomen dat ze worden gevangengenomen. Deze docuserie profileert vijf van ’s werelds most wanted.’

Criminelen op de vlucht

Elke aflevering focust dus op een andere voortvluchtige crimineel. De eerste aflevering gaat over Matteo Messina Denaro, een gangster die medeplichtig is aan het vermoorden van meer dan vijftig mensen.

Inclusief autobommen waarbij aanklagers om het leven kwamen. Hij is al op de vlucht sinds 1993, maar wist zich sindsdien desondanks op te werken naar de top van de Siciliaanse onderwereld.

De tweede aflevering gaat over Samantha Lewthwaite, ook bekend als de White Widow. Ze kreeg die bijnaam nadat ze met een zelfmoordterrorist trouwde. Haar connecties met de terroristische groepering Al-Shabaab hebben naar verluidt geleid tot de dood van meer dan 400 mensen.

De derde aflevering zoomt in op het leven van Félicien Kabuga, een zakenman uit Rwanda. Hij wordt verdacht van het financieren en deelnemen aan genocide in zijn thuisland, met meer dan 800.000 slachtoffers in honderd dagen in 1994. Met een netwerk aan aliassen, adresjes en smerige trucjes wist hij bijna twee decennia uit handen van de politie te blijven.

Semion Mogilevich
Semion Mogilevich (Afbeelding: (Afbeelding: Netflix)

Vriendjes met Putin

De vierde aflevering gaat over Maya Zambada, een Mexicaanse drugsbaas. Als leider van het Sinaloa-kartel is hij een van de meest machtige spelers in de drugswereld. Dat is niet zo gek: hij is de directe vervanger van El Chapo.

Tot slot gaat de laatste aflevering van World’s Most Wanted over Semion Mogilevich. Het hoofd van de Russische mafia. Wapens smokkelen, moorden, afpersing, drugshandel, wereldwijde prostitutie. Oh ja, en hij schijnt goede vrienden te zijn met Putin…

5 augustus op Netflix

Op naar 5 augustus! Dan staat het gehele eerste seizoen van World’s Most Wanted namelijk op Netflix. Qua onderwerpen kan het al bijna niet mis gaan, zou je zeggen. De potentie is enorm, hopelijk weten de makers ook daadwerkelijk een ijzersterke true crime serie neer te zetten.

Reageer op artikel:
Netflix jaagt op drugsbazen en terroristen in nieuwe true crime serie
Sluiten