Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix in de ban van briljante true crime-serie met gitzwarte humor

Een nieuwe hit op Netflix, met de volle 100% op Rotten Tomatoes, laat kijkers sprakeloos achter. Baby Reindeer is een massaal bekeken true crime-serie over een vrouwelijke stalker.

Netflix lijkt bijna wel patent te hebben op true crime-docu’s en series. Zo is het walgelijke The Jeffrey Dahmer Story een van de best bekeken series ooit en zijn er talloze waargebeurde gruweldocumentaires. Maar zo goed als Baby Reindeer kwamen ze nog niet vaak voorbij.

⚠️ Deze serie bevat beelden van seksuele mishandeling, die mensen als choquerend kunnen ervaren.

True crime-serie Baby Reindeer op Netflix

In Baby Reindeer speelt Jessica Grunnings (Law & Order: UK) de vrouwelijke stalker Martha. Ze is geobsedeerd door de onfortuinlijke komiek Donny, gespeeld door Richard Gadd. Gadd is zelf komiek en heeft de serie geschreven op basis van zijn eigen ervaringen.

Aanvankelijk is de komiek te vriendelijk tegen zijn aanbidster, wat de situatie er uiteindelijk alleen maar verstikkender op maakt. Binnen het verhaal over stalking staat een onverwerkt verleden van seksuele mishandeling centraal in deze Netflix-serie. Dat begint met een scène in aflevering 4, die als een stomp in je maag aankomt. Zonder te veel over Baby Reindeer te verklappen: iets met een succesvolle tv-schrijver en de verkrachtingsdrug GHB.

100 procent score op Rotten Tomatoes

De serie heeft een Rotten Tomatoes-score van 100 procent, wat betekent dat iedere recensent positief is. “Tragikomedie wordt gemixt met gitzwarte duisternis in deze verrassend goede serie”, is de algehele consensus. Op IMDb scoort de mini-serie een 8,2 uit 10.

Netflix in de ban van briljante true crime-serie Baby reindeer met gitzwarte humor
(Afbeelding: Netflix)

Baby Reindeer bestaat uit zeven afleveringen van 30 minuten, wat het tot een mini-serie maakt waarbij bingewatchen op de loer ligt. De serie is sinds 11 april te streamen en staat volgens data van Flixpatrol nu al op plek 7 in de top 10 meest gestreamde series op Netflix.

Je kunt op de hypetrein springen en zelf een oordeel vellen: Baby Raindeer is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.