Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-psychopaat op recordkoers: zoveel ‘jaren’ is er al gekeken

Jeffrey Dahmer is niet alleen een monster van een mens, maar ook een beest van een serie. De misdaadhit Monster: The Jeffrey Dahmer Story is in no-time opgeschoven naar de top 10 van best bekeken series ooit op Netflix.

Eerder kon je bij Manners al de reacties van kijkers lezen op de gruwelijke exploten van Dahmer om te peilen of de serie wel iets voor jou was. En blijkbaar zijn jullie een bende sadisten! In slechts twee weken tijd klom Monster naar de negende plaats in de top 10 meest bekeken Netflix-series aller tijden.

Daarbij twee kleine nuances. We hebben het over Engelstalige series en verder gaat om het totaal aantal gestreamde uren in de eerste 28 dagen na release. The Jeffrey Dahmer Story heeft met andere woorden nog 14 dagen de tijd om een paar plaatsjes goed te maken.

De totale kijktijd van Monster: The Jeffrey Dahmer Story, in jaren

Netflix heeft meegedeeld dat er in totaal 496.050.000 uren verslonden zijn aan het bekijken van Dahmers kannibalisme, necrofilie en seksueel misbruik. Snel een rekensommetje maken. Er zitten 8.760 uren in een jaar zonder schrikkeldag. Monster: The Jeffrey Dahmer Story is dus al 53 jaar in totaal gestreamd.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story
(Afbeelding: Netflix)

Meer dan een halve eeuw, non-stop. Als dat je echter al veel lijkt, zal je verbaasd opkijken van de top tien.

De top 10 meest bekeken Netflix-series ooit

Bekijk hieronder de top tien meest bekeken Netflix-series ooit. Wat ons betreft staat er toch meer dan een aantal verrassingen tussen.

Netflix top tien, best bekeken series
(Afbeelding: Netflix)

Dat Bridgerton tot tweemaal toe bovenaan pronkt, is een schande voor het menselijke ras. En slechts één seizoen van Ozark? De wereld gaat verloren. Maar eerst nog een aantal jaren series kijken met zijn allen. Hieronder de top 10 meest bekeken Netflix-series ooit, maar dan met een kijktijd uitgedrukt in (afgeronde) jaren.

  1. Stranger Things 4e seizoen: 154 jaar
  2. Bridgerton 2e seizoen: 75 jaar
  3. Bridgerton 1e seizoen: 71 jaar
  4. Stranger Things 3e seizoen: 66 jaar
  5. Lucifer 5e seizoen: 65 jaar
  6. The Witcher 1e seizoen: 62 jaar
  7. Inventing Anna: 58 jaar
  8. 13 Reasons Why 2e seizoen: 53 jaar
  9. Monster: The Jeffrey Dahmer Story: 53 jaar
  10. Ozark 4e seizoen: 52 jaar

Nog steeds niet genoeg tijd verspild aan het bekijken van series? Check dan ons artikel over alle Netflix-toppertjes die deze maand op het platform verschijnen. Of lees hier wat de beste oorlogsfilms zijn op Netflix, Disney+ én HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.